點解咁多車鐘意load 低架車

119 回覆
78 Like 5 Dislike
原來唔係我架車嘅問題
咁睇你low幾低同用咩硬度,頭唇同前轆距離都影響刮唔刮地等等
我玩左幾款車都有low,so far一指/一指半響香港大部分地形都過到,認真影響唔大
但當然你波子GT4果類頭唇長既、落好斜就898
香港真係唔可以load太低
*low
呢架係全改stance喎
Low 低之餘仲要齊沙板先好睇,如果唔係縮咗俾去好柒
個個都住獨立屋,唔洗出停車場
其他野同意,型D真係唔覺
其實真係冇乜人會覺得load低會型,2021年喇
就算你真係覺得靚,為左拎車俾自己望一陣靚幾秒鐘
長期用車咁辛苦,何必呢,上落斜又要打斜架車,又阻到人
正路一定係慢左,仲未計皮車時間佔你渣車3成頂多,為左3成時間既每隻灣1秒,放棄7成時間既10秒8秒,真係有腦都識計條數
成日都見人要扭到打橫先出到停車場,係阻住後面都冇計
但如果佢唔扭,一野就直出,一定擺低個包圍連頭唇,到時一樣阻到你
明明香港路面都唔friendly改裝車,何苦要搞到大家都咁辛苦呢
通常low得就要換埋鈴,原裝鈴low低後 100%會縮入去仲要勁明顯
換完鈴鮑魚一定見光,又要換埋鮑魚,冇理由原裝單春見光咁核突
所以改車係一條不歸路但真心型
邊個話
自從我改完之後
發覺無撚謂 又要還原 又要搵料 又要keep原裝件
以後都係買部貴少少好過搞一輪 頂多換軨
買返黎乜撚都唔洗搞
申:a35
AMG呢啲原裝已經齊料嘅就梗係得
load左極速個上限都有分別
利申:試過
我low完加返10mm spacer
享受刮底聲
因為316i load底咗會bomb一聲變M3 Competition
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞