[二等公民][利用港人]葉劉女兒:我覺得美國生活較適合我

40 回覆
29 Like 4 Dislike
留港兩年
葉榮欣穿上超低胸Tee和牛仔褲,自己揹着一大袋衫,與新民黨公關前來。拍照前,她刻意換了成熟的連身裙和四吋高跟鞋,除去稚味。她先帶記者和攝影師導賞新立法會,「這裏雖然大,但我成日撞到其他議員,同泛民的會啱傾些,好似不同黨的劉慧卿(民主黨),一齊食過飯;搭「車立」撞過葉國謙(民建聯),大家無嘢講。」

以前每逢學校假期,葉榮欣都會返港,在黨內做義工,大學畢業後更決定留港兩年,先幫母親打江山,之後再返美國讀MBA。她老實說:「我覺得美國生活較適合我,因為講英文,無人識我媽咪。留在香港是因為她,尖子人才好難留,我的作用會大過在美國。」

代母出征
她今年七月正式受薪上班,每朝十時前返到公司,主力負責策劃和宣傳,收工後還要陪母親去宴會、飯局應酬。遇正母親有事未能出席,她更要代母出席,孤身上陣。問她是否習慣,她坦白說:「永遠都不會慣,大家不同背景,其他人年紀大我好多,又要講好多中文。我十四歲去美國,英文好流利,好似母語,講中文就要諗吓。」
大灣區先係天堂
快啲過去
賤種老母。係咁踩香港人移民但係自己個女就做美國人做得咁開心。屌你老母
哇,醜到呢
我覺得美國生活較適合我,因為講英文,無人識我媽咪。

其實佢唔主動提起 , 有邊個會知佢係掃把頭個女?
未死全家?
講真話冇後果咁
超低胸tee
兩母女個樣咁撚樣真係親生
成隻豬咁
相由心生,母債女還
記者會知。 其實大灣區應該無人識佢
十四歲先過美國讀書話英文好似母語咁,講中文要諗
就快老豆老母都唔認,以為自己係白人
公道講句 佢兩母女咁撚高調成日見報仲要相貌咁柒出眾 好難會唔記得佢就係孽瘤個女
呢種係典型香港權貴階層子女嘅心態 你估支共清算完民主派後會唔會放過呢班黃皮白心嘅走狗賤種?
葉劉成日講 BNO
意思係葉劉佢有錢可以移民
香港啲窮鬼就要留嚟大灣區
照計14歲先去母語痕跡應該已經磨滅唔到,不過都好可能一直都讀國際學校,係一個土炮abc
高等華人以唔識中文為榮
葉劉日日數臭英美,佢個女就最鍾意英美
咁撚撚醜樣
唔洗驗DNA
一定係親生
豬撚到
你個臭閪老母日日屌鳩香港人走喎
唔知個仆街女幾時返支國香港呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞