貓貓移民英國飛機籠一問

27 回覆
7 Like 1 Dislike
最近計劃帶埋兩隻貓移民去英國,
上網睇到話貓去英國手續相對簡單就決定自己搞,
去到幫佢地買飛機籠既時候經老闆娘好心提醒之下
發現貓同狗用既飛機籠道鐵閘既要求原來係有分別!

話說呢個係我買既飛機籠

之後睇返iata要求,貓用既飛機籠,佢度鐵閘既網格每個係唔可以大過19 x 19 mm

想問下一啲成功帶貓貓移民成功或者準備移民既巴絲,
係咪都係跟足佢個指引買籠?因為我上網搵親啲籠啲網格都係大過19 x 19mm
或者你地一般會係邊度買籠呢
留明跟進
隻貓貓坐咁耐飛機頂唔頂到嫁
佢地年紀都尚算係後生應該ok既同埋去之前都會做齊body check, 確保狀態適合搭飛機先
你如果真的錫隻貓
就買多個機位放兩個貓籠
之前有新聞
唔知邊間航空公司
上機前話好有經驗
確保冇事
點知原來係將隻寵物同啲空運貨擺埋一齊
唔知係空氣唔流通定係隻狗喺陌生環境太驚
到達目的地發現隻狗死左
劉名
可以買個燒烤網索住度門
我用petmate嘅籠
淘寶啲籠都唔知信唔信得過,到時有咩事就會怪自己點解會淘寶
好似唔係好多公司得 講真如果得都係一次比嗰少少錢
冇人想有咁高風險
依家冇乜人搭飛機
多左好多吉位
應該會易啲?
應該唔係有冇位問題
係policy問題 如果有真係唔介意比每隻一個機位
去買d硬膠既網,用索帶索住個門就得

係咪過英國?英國寵物好似一定要經Cargo係希斯路入境

跟主人搭機好似要去法國入境再經英法隧道入境
我計劃屋企果幾隻狗就係飛法國 由陸路 或者飛荷蘭 坐船由水路。 但武肺橫行,但情況好d先
記得邊位啲扣落索帶

個籠一跌就散
英國應該淨可以寄貨運
上面有巴打話可以經法國再陸路入英國
咁就可以買個機位俾隻寵物飛法國

真心,雖然麻煩啲
但唔怕一萬,只怕萬一
上面都咁多新聞
好易出事
巴打請問係邊間airline ?
法航好似可以in cabin
不過唔知武肺有無改policy 最好打去問下
好多朋友都想儘早走,但為咗動物安全,可能真係要等一下,但又唔知要等幾耐至等到疫情減退,兩難。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞