買gme輸左一大半學費 仲要俾富途恥笑

504 回覆
1254 Like 318 Dislike
炫耀一下
講明唔孖得都孖
戇鳩咩你
呢度連登個個月入50k up就香港無窮人啦
3皮好少者 講啦

出面就算借銀行都好撚貴息
1. 年輕人應謹慎理財,避免太集中同一隻股票,建議可月供盈富 (02800),再搭一兩隻優質股,例如收租物業租金收入大降及有大量物業重估虧損的領展 (00823)、希慎 (00014)、恒地 (00012)、新地 (00016),以及港鐵 (00066),加埋沙中線撥備,必能讓你坐得安心,又或者本人每日推介,賭收跌九成,每日食西北風蝕緊一兩千萬嘅銀娛 (00027)。

如果想有多少少增長潛力,可考慮阿里 (09988)、騰訊 (00700)、港交所 (00388)、小米 (01810)。

2. 失業人士應謹慎理財,避免太集中同一隻股票,建議可月供盈富 (02800),再搭一兩隻優質股,例如收租物業租金收入大降及有大量物業重估虧損的領展 (00823)、希慎 (00014)、恒地 (00012)、新地 (00016),以及港鐵 (00066),加埋沙中線撥備,必能讓你坐得安心,又或者本人每日推介,賭收跌九成,每日食西北風蝕緊一兩千萬嘅銀娛 (00027)。

如果想有多少少增長潛力,可考慮阿里 (09988)、騰訊 (00700)、港交所 (00388)、小米 (01810)。

3. 退休人士應謹慎理財,避免太集中同一隻股票,建議可月供盈富 (02800),再搭一兩隻優質股,例如收租物業租金收入大降及有大量物業重估虧損的領展 (00823)、希慎 (00014)、恒地 (00012)、新地 (00016),以及港鐵 (00066),加埋沙中線撥備,必能讓你坐得安心,又或者本人每日推介,賭收跌九成,每日食西北風蝕緊一兩千萬嘅銀娛 (00027)。

4.破產人士應謹慎理財,避免太集中同一隻股票,建議可月供盈富 (02800),再搭一兩隻優質股,例如收租物業租金收入大降及有大量物業重估虧損的領展 (00823)、希慎 (00014)、恒地 (00012)、新地 (00016),以及港鐵 (00066),加埋沙中線撥備,必能讓你坐得安心,又或者本人每日推介,賭收跌九成,每日食西北風蝕緊一兩千萬嘅銀娛 (00027)。

最後,輸曬之後,記得報名上老師嘅投資班啊,嘿嘿!
屌你親子互動
借多10皮翻幾翻
支牛
無能力還?最多咪輸凸保證金少少
結餘轉戶 借返4皮3皮還錢
1皮繼續 還哂就戒賭以後唔玩 永久儲蓄定期
放心
年中呢度唔少柒頭輸左
但連登仔不說
教你個term
Risk management
乜料
玩GME唔孖是常識吧
大家玩GME有all or nothing嘅覺悟所以先話用閒錢黎見證歷史
孖完奶左野真係冇野好覺
祝好運
見到你依啲人就最開心
又無能力又要貪心 jm9啫

講真,比你贏左今次,遲早都輸返
怪得邊個,個個發達 總要有人輸
冇diamond hand就咪撚入黎炒出炒入啦

利申:已set 42069
每人比1美金你頂住先OK?
假膠啫
掋你死on9. 前幾日班兒登又話strong hold, 今日害死你哋
又block一件
你幾時甩咗P
班仆街sh 邪教撚呢個時候就會話叫左你SH 叫左你用閒錢 叫左你買一股,咁就可以立於不敗之地,無責任
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞