香港又多左間券商叫"微牛" 有無人知可唔可靠?

98 回覆
4 Like 78 Dislike
有無人知係咩背景?

係咪又係大陸野?

微信+牛牛=微牛?
Webull,美國野係當地幾受歡迎,特別係robinhood食左屎後
即係牛皮市
無中資背景??
小米嘅
充滿中資背景
真係架?
信就信
唔信就唔信
咩野叫微信
YES
微牛證券的交易軟件由福米科技負責開發,福米科技是小米金融生態鏈公司,專注於海外科技金融業務,2016年小米科技和順為基金共同向福米科技投資了5000萬元。微牛目前(2018年7月)已經完成B輪融資,總計融資3.7億人民幣,天使輪由小米科技和順為資本投入5000萬人民幣,A輪由弘道資本、墨白資本等機構投入1.2億人民幣。
微牛證劵2018年起由華爾街44號入駐,將成為長沙企業福米科技旗下產品,福米科技由王安全為創始人
diu

中共無所不在 無孔不入
中資借名
王安全,福米科技創始人、CEO。王安全於2006年加入阿里,歷任架構師、技術總監、淘寶貸款事業部總監、阿里金融總經理助理。2014年加入恆豐銀行,出任網絡金融資產交易部總裁。2015年加盟小米,出任小米金融總經理,全面負責小米金融業務。2016年3月創建福米科技任董事長及CEO,專注於全球金融市場業務,並開發了微牛系列產品。
微牛
咁遲D 係咪有大熊
睇落都要撐返robinhood 唔係美國市場都好似香港咁比富途攻陷晒

呢類新型券商美國都係得robinhood同sofi叫似d樣
個名已經唔老黎
紅牛
Bigbear
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞