5x年樓要放返出去係咪好難

241 回覆
49 Like 7 Dislike
但個邊都唔係叫奥運, 講奥運係奥海城個d
幫兄弟?
如果你諗住純幫 之後十年自己唔會買 都無問題
但如果你話之後有需求 要賣樓除名先上到車
你認真要諗清楚
唔好話放出去難唔難 就算賣到佢地住邊?
過幾年就賣咁點解唔租樓住
如果真係親到唔可以唔幫 你補貼下佢首期
咁都過唔到壓測 就算把啦
公園夾係月華街同瑞和街(街市)中間
咁利奧坊都應該叫位於大角咀
但會加保費
我以後都好想買soho附近啲30-40年樓
好鍾意個區
好多一房都係500萬-600萬左右
唔通叫奥運咩
我以前舊屋1993年話收到2003年頭先正式收
(有無人知咩叫*土發*?
同區5年呎價收+人頭$20000個搬遷津貼

一梯兩伙
同層另一個業主哥哥買左元朗兩個單位,即時退休
另外重建唔係睇樓齡
係睇可建地積比律同業權散唔散
同埋個地盤位置夠唔夠大

所以舊樓連埋幾棟成條街果D果d先有機會收
零零丁丁單棟果d無發展商有興趣
按揭好似話有個林鄭plan詳情我都唔清楚
但係就話做到30年
搭單問下西灣河太安樓,又係50幾年,之後難唔難放
始終舊區,但算方便同多野食既舊區
係,舊樓比較難攪
土地發展公司, 即係市區重建局前身
如果樓齡大,要大型屋苑先得

單棟或者洋樓果D真心難搞
但月華街好多大厦都系近斜波,觀塘大厦果d. 其實會點處理?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞