Telegram download mp3 bot

59 回覆
10 Like 1 Dislike
Hi,最近我開始左個side-project 係用 python 寫 telegram bot 將url 轉做 mp3檔。點知前排先見到原來有巴打一早做左

program deploy響 heroku所以會有啲慢,同埋冇traffic會自動休眠,所以可能要等一陣先會有反應。

t.me/Vidownload_bot

希望大家可以試用一下

support site
https://ytdl-org.github.io/youtube-dl/supportedsites.html

我自己測試完係youtube 同 soundcloud都可以下載到
輸入Youtube link之後話Wrong URL
啱啱fix左睇下得唔得
Processing...
可以比個url 我測試? 我啱啱測試過冇問題
我啱啱試多次就ok啦
好用,支持巴打你,加油!
多謝支持,有人用就好,話晒都整左成個星期
支持
支持支持
巴打識唔識加埋預覽圖去tg個play button到?
我頭先更新左,有啲official 歌應該有thumbnail。
例如https://youtu.be/4n5bpeh5NNg
得咗 巴打好波
有首歌想down落嚟聽好耐但之前一直搵唔到方法,啱啱無意中搵到呢個post!好好用!!!多謝巴打
多謝支持
如果同時有幾個人用或者有好多下載係會慢啲,因為佢個原理係要個server下載左個檔再send番比你。 未來有時間嘅話會睇下點改善
好用 巴打 thx for share
樓主會唔會keep住update ,之前啲bot死左都無人跟
我有keep住mon post同個bot架,有咩問題可以呢度講,我會得閒就fix下or update新function
想問點解有啲歌有細圖 有啲無
呢個好主要係因為upload條片嗰個人冇放album 個cover,所以你會發現有啲歌會有縮圖有啲冇
利申: 我睇log就見首首歌都有upload縮圖上去,但係試落就得啲出名嘅歌星先有cover,所以我估係咁。可能我都未必估得啱,之後會再上網睇多啲document,盡搞啦。
Update:
可以download playlist入面所有歌
自訂playlist要set做公開or不公開, 私人playlist download唔到
多謝樓主之前用開個個搵唔到歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞