zoff d 鏡片質素咁差點解會冇人講?

71 回覆
24 Like 3 Dislike
咁貴
我而家副全視線連框 $13XX 咋喎 (唔係 zoff 配)
自己搵視光師做個全面檢查,攞個度數
再上日本網jins,zoff之類買
平過香港買,又有靚鏡片
仲可以順便驗眼
睇度數
>700度 用普通平野鏡片 計埋都千幾蚊起
日本配jins 俾既hoya 同tokai 白鏡仲好過我香港千幾蚊配zeiss
Zoff啲鏡片係真係廢
Jins啲鏡片好啲
但鼻托垃圾黎
呢個價錢 應該係大陸鏡片
算係咁
佢應該要好似forever21既定位,只做青少年生意,買得預咗用料一定渣。
但又比各大傳媒吹棒到又日本貨又靚又料靚
d媒體吹到zoff better than hoya 同蔡司咁濟咪試吓
佢哋sell我個時好自豪話係自家品牌, 唔會比其他廠差所以好多人幫襯
已經對日本鏡片有戒心,點解luxottica可以全球壟斷,眼鏡界既apple係有原因
去眼鏡88問,佢哋有大量牌子貨,識得同你講邊隻牌子優缺點,仲比埋大約價錢你,問完又唔洗幫佢
香港的JINS係同大陸的JINS同一代理,簡單d後講就係大陸公司拎左JINS的代理權,係香港開分店!
鏡片方面,佢聲稱係用自家優質鏡片,唔洗問自家=大陸代理的自家鏡片。
日本jins係俾hoya鏡,你去配,佢會俾番兩個hoya包裝的袋俾你,而同時hoya係香港係有代理最cheap果隻鏡都賣緊4位數,呢個亦都係香港jins唔可以配hoya俾你既原因[/i]
jins d架個鼻托耐左會起青銅
屌咩年代呀
日本配無HOYA袋WO, 不過成4年前
得個眼鏡盒同單
香港Jins 又係用hoya?
我唔係想串你,但我真心想知究竟係我表達有問題,定巴打你閱讀理解有問題?

香港jins=大陸jins=用番大陸自家鏡
咁大鑊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞