廚房裝修次序

30 回覆
1 Like 5 Dislike
廚房真係好重要,但又同時好多野要考慮

油牆,鋪磚,地板就一定做先

但下一步

到底要邊樣就邊樣先?

洗衣機呎吋,定廚櫃先?
約度位煤氣乾衣機個排氣位先定設計櫃櫥先?
洗碗機水位點走...

好似每樣野都有影響
但整左櫃又怕諗少左...

其實最好次序係點?
件件電器尺寸都唔同
萬一壞左要換唔通你又砌過個櫃咩
諗好需要咩電器(洗衣機、焗爐.....)再度尺?
首先,你要先設計好所有野擺位,
鋪磚一定做左先,工程期間要預備好所有電器尺寸、潔具等,
鋪完磚就可以通知廚櫃公司度尺,比埋電器尺寸佢哋就ok,
如果係有經驗廚櫃公司,到呢度就完成。
thanks
有無邊間無縫石廚櫃公司推介
1. 諗好要咩電器
2. 諗好電器放邊
3. 揀好電器型號款式
4. 廚櫃設計.
個舊石自己揀用corian
我諗就係因為大把佢先想知有無推介
我都有同樣煩惱
其實都係太子砵蘭街嗰頭,特價corian石款間間舖一樣價。
有錢梗係石英。性價比就corian,唔好用Samsung嗰啲就得,好易花。
搵師傅》》》》比錢》》》》監察》》》》收貨
其實睇你係想自己做,定係搵公司做
如果搵公司做就人哋幫你諗埋
你只需比基本資料 講你想要嘅要求,嗰啲水位會幫你睇現場點樣走

如果你自己做嘅第一步
就係要諗吓個平面圖,邊啲位置放啲乜嘢
睇吓啲位可唔可以行先
電器可以之後再睇,因為好多嘢都係現場環境影響
總之基本corian起跳啦,其他睇用途同budget,韓仔石同鄰國石都要收皮。
聽都未聽過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞