(滑板JJ入) 想買Surfskateboard

29 回覆
1 Like 0 Dislike
玩厭咗Penny board 想換有冇Ching推介邊到買surfskateboard平靚正
有冇話邊隻牌子好
Carver swelltech都幾好
不過swelltech玩落似wakesurf多啲
ching 知唔知Geele 好唔好🤔🤔
未聽過 不過surfstake 聽人講大陸野好唔掂 都係嗰句一分錢一分貨
我都打算買,諗住smoothstar or yow二選一
搵緊香港有冇現貨賣
我見如果smoothstar 可以喺Island Wake,Yow就SBF
但係就比官網貴少少
唔該巴打,搵日去睇下先
貴少少即刻有現貨都ok
另外想問下巴打,呢兩款比較推薦邊款?
我睇就其實兩款都差唔多只係一個西班牙製一個台灣製, 我見carver好似比較多人用
好,咁邊個牌子有貨就買邊個啦
Carver c7其實都有諗過
Carver C7套truck比較緊, 踩起來好穩陣有安全感適合新手, 踩街好舒服
Smoothstar同YOW套truck鬆好多, 板面傾角比Carver大所以好靈活, 做tricks同落碗池會比較得心應手
疫情期間需求大增但產量降低, 我嚮smoothstar官網訂都等左三個幾月至到手, 想買現貨就要留意住D店, 通常到貨幾日就俾人掃晒
Carver去Xgame
Smoothstar去Island Wake
YOW去SBF
YOW啱啱出左新款truck, 黎緊實會有人做review, 想買YOW既值得留意下
一般啦, 新手攞黎練下就ok, 再進階都係要換返大牌子
新手入坑亦可以考慮迪卡儂, 比大牌子平一截踩起來感覺都ok, 同埋通常有現貨
喺邊到有得買
我見香港官網好似唔係surfskate黎
https://www.decathlon.com.hk/en/p/longboard-carve-540-bird/_/R-p-304787?mc=8523398&c=BROWN_BORDEAUX

佢得呢款係surfskate, 佢另外有款差唔多樣(顏色唔同)係cruiser黎, pump唔到唔好買錯, 網上話冇貨, 我一星期前嚮旺角店至見到兩個ching抬左兩塊走, 打去迪卡儂問下
呢隻唔建議買, 缺點多, 車輪細, 板面滑, 扭動幅度低
只係得個平字
踩緊swelltech 老美運返黎
感謝ching 本身仲捻住去買
40歲大叔, 先來學SURFSKATE, 有咩介紹 ?
淘寶板得唔得?
我最後買咗smoothstar,發覺真係對比其他牌子順好L多同sharp好多,都係建議你買smoothstar或者yow如果你預自己唔係會長玩就買decathlon或淘寶算啦
最後係邊到買到smoothstar
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞