現時點鋪頭,想知係咪黑店?

40 回覆
2 Like 41 Dislike
2樓古迦(斜)對面嗰間賣扭蛋 個四眼仔成日痴住古迦 其實係咪黑店?
事緣我啱先有啲野想買 認得個四眼仔 諗住間鋪未熄燈就去買啲野 問下佢 點知個四眼仔用啲唔友善既語氣話同我講「收咗鋪啦喎」我心諗 我咁禮貌問你你都咁樣講野?所以想問下呢間野係咪黑店?有時經過又黑口黑面咁
條友on 9 , 試過問佢d 野幾錢佢叫我自己睇
好似唔想做生意咁,以後都唔會幫襯佢
我一開始以為你話250
250就一定係
前幾日聽到佢地話賣爛野比人
睇來大家都有同感 真係唔會再幫襯佢
平日買野問價都好撚禮貌
好彩唔係咩好店
真呀 咁寸真係唔抵幫
咁幫襯邊間好
現時點 有邊間買得過?有冇推介?
買d咩先
爆米?
小弟愚昧 點先為之黑店🤔 賣假野定賣貴野
睇你個款擺到明就係勁晏先去,明知人地刪左都仲諗住博下個type啦
好心人地刪左門就咪搞人啦
有野急住要又唔早啲過去買?人地老憑要做你生意?有錢大曬?收工都仲要笑住對你?
你自己收工都唔中意人有人阻住你啦
而且做得衣啲擺明人工唔係高,你要好服務你唔去大公司買?
自己作為一個閪客,比人黑面都好合理姐
每個人定義都唔同既 對我來講有好多 但包括埋店主/店員態度🙊
佢係咪真係閂左門我嗰刻係唔會知道既 所以我先至去問一問佢 你係閂左門既話不如明顯少少比人睇到?不如熄埋燈或者掛個牌?所以你唔好將你既個人見解放落我度先🤔
回應返你下半段吖 如果嗰下我做細鋪 收左工 而有客人想買野 我有精神我會幫佢 我冇精神既話就有禮貌少少答翻佢 不過又唔係個個都係咁樣做既
所以其實冇咩既 如果大家覺得收工冇禮貌對客係合理既 我冇野講啦 可能佢真係間好鋪呢
同埋想問你咩叫閪客?有禮貌問先算唔算係閪客?唔知間鋪原來閂左有禮貌咁問你野算唔算係閪客?但我依家知咩係閂人
而家現時點又貴又迫人,唔去好過去
去都係格價買現貨唔會訂嘢
明明返工時間都可以迫到痴線
好多wfh嫁
不嬲唔中意去現時點, 人多到仆街, 價又唔係平好多

不過細果時無錢就無辦法, 慳得1蚊得1蚊, 而且有成班 frd 圍威喂

人大左搵到錢, 個個frd 都寧願比多小小上網訂,mtr 交收好過

黑都黑唔過玩具所
黃店 訂野無貨派 同個客講拎唔到貨唔關佢事
咁大獲之前成日係佢果度買酸雨見佢平出面少少。咁下次不了
唔知邊間,不過試過行現時點問價,條友西9我面話佢開緊鋪有生意都唔識做
我試過間舖開咗,條友坐門口玩電話
咗我見有件貨好整齊擺喺度
貼住新貨,但無寫價錢
咁咪佢價

條友好串咁答:未set 價喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞