【連登 商業電台 光明頂 討論區(二十八)】

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
大台播英國足總盃
有余錦基,super,荷蘭叻
有 外國仲有好多味
佢標籤人地弱勢先顯得自己高尚
同香蕉人一樣
Bye bye
咁講嘢無咩問題,同過啲哲學佬傾計都係咁講嘢
講字詞定義再講邏輯 
你睇港台個五夜講場科學同哲學個節目都係咁
啖啖肉無廢up
其實收人咁多錢呃人都唔撚識
影張相作封信有幾難?
抵俾人杯
人間渣滓
我見過有老闆俾佢teammate回咗一句‘講重點呀’之後,佢老闆當時係乜都未正式講已經燒著咗,即時將手上folder車落去條友枱面,講:做啦!
之後條白痴仔唔識死仲問即係點?佢老闆答佢:咪叫你做囉,重點嘛!

跟住被車足半粒鐘
另一半exactly係咁
有時有前設先會有後續發生嘅事
但佢永遠覺得前面嗰part係廢話
好多老細成日懶醒 唔比人講個故仔 一黎就要人講個問題 結果問下問下問左半日先搞得清件事 浪費大家時間
突然記得陶傑有一集講,話唔知係邊度有樓,所以唔講

係咪泰國?
登絕嶺,看世界,群雄聽晚繼續決戰光明頂

呢句係咪冇出好耐
川普雖然反對非法移民湧入,從未令軍隊或鼓動美國帶槍械的愛國者在美墨邊境射殺非法移民,因此,昂山素姬比川普法西斯一百倍。

而昂山素姬的種族仇恨問題,將川普標籤為「法西斯主義者」的紐約時報,當然詐傻扮懵,絕對不會向你解讀。

但「光明頂」就會了。今晚請學者智囊
馮智政除了譴責英國政府BNO有可能拒絕大愛包容而悍然歧視香港警察申請的法西斯政策之外,還要處理昂山素姬問題。
先下手為強。put 智將on the table先

當年琴日!!!

日日有頭條:00年入境處縱火案兩死44傷2021-02-02 12:44:00
【有線新聞】在2000年,有爭取居港權人士到灣仔入境事務大樓內請願及後演變成縱火事件,造成兩死44傷,案發後一年半陪審團裁定七名被告罪名成立。

案中主腦施君龍原審時被判終身監禁,他提出上訴被改判誤殺,入獄8年之後出獄,於2011年獲批單程證來港。

番聽中。

中式oreo

即係黃皮白心香蕉人。
盧安迪講野唔岩電台聽好悶

揾返智將黎抽水啦

不論倫敦Comptons酒吧的男廁,還是希臘Mykonos島七月沒有月亮的沙灘,昔日我都遇過。只是每次對方堅持要做一號,俱被我reject,因為我反感在他們堅固的種族偏見裏,華人男仔一旦擁有精紮的肌肉、絲綢般的皮膚,必屬永遠的0。

https://hk.appledaily.com/columnist/20210203/UNR34M3JSZEKJBFSJG4K3XRDGM/
今晚似冇鮑蛇
係呀今晚智將
係咪黃俄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞