想知short左幾百萬GME call 200 位師兄宜家咩心情

418 回覆
35 Like 3 Dislike
開巿230 想入,all 完屎之後上撚到

310 入左4股
....有無咁撚蠢
買1千萬賣1千萬=袋1千萬
買1千萬賣2千萬=賺1千萬
抵L死喇同大鰐企埋一邊
一開巿無錢補margin 會俾人斬倉再追數
冇貨係手 真係搵樓跳
佢美股得60萬美金,
但full covered call啲underlying要2M,
除非佢另外short咗好多其他嘢,
如果唔係我唔覺得佢有full covered到
本身係比有錢佬或者大戶輸得起貪佢冇波複當收息
Naked short call =玩命
提提大家,想食大荼飯要預呢d風險

期指杠桿都好Q勁,唔好低估期指殺殺力
唔怪得options可以玩死人
如果冇計錯,當USD 300計,佢都已經輸10.5 mil HKD
張圖重有成本價同持倉數
證明cap果陣未放
可能cap完即賣再貼祝佢好運
12700股*300*7.8 3000萬港紙去 cover vega
支那牛牛會提示斬倉,如果係尼幾日分分鐘已經清袋或跳咗樓RiP
其實都想問Firstrade 佢個系統係用
"Open" "Close" 去買Call 同Put。
其實邊個係"Long"邊個係"Short"
SC 點平,除非佢買夠貨做COVER
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞