有冇人中年轉行做物管 (11)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
甚至想轉行
做咩你咁睇唔開入行物管~?!
依家疫情搞到好多人爭....
阿姐又覺得後生仔唔識同老保安溝通~...
機會微~
機會微既意思係?
預左班老保安個個唔係等住開飯.
做多又9,500, 做少又9,500...
屌佢地佢地隨時大鳩翻你話唔撚做.

想問你會打算點樣管理佢地 (世紀難題)
保安都係打份工姐冇事發生就算

ching 追post你之前都做過cpso,請問面試有咩準備
準備下你點PRESENT你既工作經驗囉....
其實有做過文職或者CS已經好好....
同埋衡量下係咪番OFFICE HOUR.
問清楚係跟DTMO, DMO 抑或是 總部OFFICE...
我諗跟唔同老細做既野應該會有分別.
唔係總部,直接落邨到面試
hr叫我上網睇下租務既野
公屋既租務..... 好痴線架喎....
申請邊樣要收咩野申請文件, 身份証明, 糧單, 銀行結餘, 保險....

有時又要做INTAKE, 有時又要做FLAT RECOVERY, 有時要做 NTQ...
分別又有調遷, 擠迫戶, 離婚分戶.....

唉.... TENANCY既野.... 做錯左大把手尾跟俾HO屌爆你菊花~

愈睇就愈係唔明.... 未做過你知道有呢D TERM已經足夠.
多謝ching分享咁多個term出黎

越睇就越唔明...點解

做熟左應該會好d
做大邨點會有時要做NTQ?
係個個月都要做NTQ

都未計出NTQ前果幾封追租信,份份定死日期,遲又唔得早又唔得,都ON9 既
小弟入行無耐,本身睇開portfolio,最近有兩個site PO offer,請教各位如果睇長線職途發展,應該簡邊個?
1. 中細型發展商商場,應該人流唔多,21k
2. 700幾伙屋苑,24k
睇你之後想做商場定住宅
定左型好難再轉
主要睇錢途 應該簡住宅方向發展?
錢就好難講
不過住宅就多好多選擇 轉工易搵
4,5月應該係全年最易轉工既日子
1. 直頭轉行,唯一出路。

2. 有得揀緊係做商場喇,住宅係最西既選擇。
其實呢行既bouns係點?商廈 商場搵到錢係咪應該比起住宅多?
bonus主要睇發展商果年賣樓賣成點
其次就係你老細比幾分你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞