Origo風扇

24 回覆
1 Like 0 Dislike

我睇中左依部, 話有接近3號風球既風力, 成700蚊,
想買黎擺房用, 唔知有冇巴打用過覺得點?

另外無印果把風扇好似都唔錯, 價錢參唔多要600, Made in Japan

另外無印果把風扇好似都唔錯, 價錢參唔多要600, Made in Japan

3號風球 要咁勁做咩

3號風球 要咁勁做咩

見佢細細部又咁好風
推薦巴打整個部

巴打有用過?有咩評語
網上冇咩依部機資料,開箱文/youtube都冇人介紹,覺得有d奇怪
畀個小小建議 最好搵到有鋪頭有實物可以望望難唔難拆 有啲未必前後網都可以甩晒出嚟洗 同埋如果賣點係大風要留意會唔會好嘈
呢個牌子應該有放喺啲百貨公司家電部 如果搵到有display機就最好 見有啲牌子賣點係大風既風扇通常都嘈到喊
呢個牌子係賣貼牌機
即係係大陸廠買個model然後貼自己牌子上去
應該有其他牌子有差唔多款
可以比較下
呢個牌子係賣貼牌機
可以比較下

其實好多牌子都係咁 所以如果有行開百貨公司會發現個個牌子都差唔多款
利申 用緊

如果開到風力4最強既話 真係好大風 不過d風係好集中 企側少少已經唔太吹到 最重要係部機會好嘈同震曬 好似會散噤
睇你係咪一定要搖控姐
同埋係咪一定要滴滴骰骰+外型有設計感

如果唔係KDK 都有坐地/坐台扇,又平又好用
買過呢個牌子其他款
一年就壞左
利申 用緊

如果開到風力4最強既話 真係好大風 不過d風係好集中 企側少少已經唔太吹到 最重要係部機會好嘈同震曬 好似會散噤

轉既角度大唔大
部機真係幾靚
呢個牌子係賣貼牌機
可以比較下

其實好多牌子都係咁 所以如果有行開百貨公司會發現個個牌子都差唔多款

發覺牌子好多,但款式就參唔多
推薦巴打整個部

巴打有用過?有咩評語
網上冇咩依部機資料,開箱文/youtube都冇人介紹,覺得有d奇怪

好似未整好

點壞法
睇你係咪一定要搖控姐
同埋係咪一定要滴滴骰骰+外型有設計感

如果唔係KDK 都有坐地/坐台扇,又平又好用

遙控有冇都冇所謂,係貪佢細部又夠風
KDK/樂聲 依d老牌子一定耐用,但就大部冇咁慳位
push下先

仲有冇其他牌子好介紹?傳統風扇定係對流式既好
push下先

對流式如果間屋唔係通風就無鬼用
但通風又洗鬼用風扇咩

熱起上黎用傳統扇吹係無得輸
利申 用緊

睇相,把風扇嘅吹風軌個直徑好似唔大
如果風力真係好大
被風吹果個人一來會好容易被吹到髻都甩同頭都暈
二來整體環境空間只有好少空間空氣被吹動
我以前都以為傳統直吹強風左右擺動嘅風扇係最涼
不過我而家反而覺得鴻運扇,仲要唔係極強風果種,反而仲涼
個人覺得
因為鴻運扇係180度內全方位韻律式勻循吹風
咁成個空間都會得到降溫
如果把鴻運扇係極強風,反而會將整個吹風空間打散
而風力同前面塊轉輪平衡做得好(風力冇咁大)
我覺得係會令到整個吹風空間反而仲涼快
我用開 P記嗰把鴻運扇就好滿意
push下先

對流式如果間屋唔係通風就無鬼用
但通風又洗鬼用風扇咩

熱起上黎用傳統扇吹係無得輸

我間房仔一到夏天就係好焗空氣又唔流通,對流式應該唔啱我用
買過佢d風扇
一年唔夠有雜聲
唔會再買
利申 用緊

睇相,把風扇嘅吹風軌個直徑好似唔大
如果風力真係好大
被風吹果個人一來會好容易被吹到髻都甩同頭都暈
二來整體環境空間只有好少空間空氣被吹動
我以前都以為傳統直吹強風左右擺動嘅風扇係最涼
不過我而家反而覺得鴻運扇,仲要唔係極強風果種,反而仲涼
個人覺得
因為鴻運扇係180度內全方位韻律式勻循吹風
咁成個空間都會得到降溫
如果把鴻運扇係極強風,反而會將整個吹風空間打散
而風力同前面塊轉輪平衡做得好(風力冇咁大)
我覺得係會令到整個吹風空間反而仲涼快
我用開 P記嗰把鴻運扇就好滿意

醒唔起有鴻運扇
最後都係買返樂聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞