discord 直播好朦

11 回覆
0 Like 0 Dislike
部腦係
3700x+5700XT+32RAM
用緊hgc1000---modem-->R7000--->TP Link AC1200駁PC
download同upload speed都好快
自己bt睇netflix打機都係好快
用discord放個AOE2 直播畫面朋友睇過好LAG好朦
cpu又冇full load
點攪?
server冇upgrade stream得720p
開左Nitro都係咁話
直播清唔清要睇佢server狀態好唔好
720P都接受到
佢係講緊完全睇唔落個隻
同一時間另一個friend放出來冇問題wor
直播d pixel change 好快既野一定矇
要唔矇轉去用obs 上twitch

即刻清晒
Discord上傳bitrate 唔高, 即使你電腦夠快都好易會爆格
其他人都清,關唔關我本身3440*1440事?其實佢都強制變左做720p

或者有冇得set 個bitrate
試下開下閂下voice & video入面啲乜乜priority
之前都試過你個情況 閂咗入面某個setting就e清返
設定 語音&視訊 熄左OpenH264 視訊編碼器
試下得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞