一人一個屋企人寒酸習慣

386 回覆
88 Like 689 Dislike
因為細細個唔識野個時已經飲左洗濕左個頭
大個先知個d 係油

可能已經習慣左,同埋屋企多數煮野都清淡,唔算好多油,安慰自己都係本身個食物上ge 野食得落肚ge....
廢事嘈交飲左佢算9數

我最唔鍾意係一定要食哂佢裝比你ge 野唔倒得,又唔比放雪櫃留第二日食
話食過有口水擺雪櫃唔好
已經用個大碗裝仲要疊到高哂🍚
食完仲要飲目測500ml-1L湯連渣
肚都爆
早排頂唔順嘈左一獲,但最後都係隔幾個鐘落左格後飲埋
跟住同佢講以後唔洗煮我飯😎我自己搞掂
case settled
無讀過書先會做得出
我屋企有好多
屋企兩老買外賣 成日唔記得同佢講走餐具
返到嚟又唔用
掉咗佢又唔係 留咗一大堆喺度
要唔要俾啲你
因為政府更加唔環保
所以你就可以唔環保
路過要恥笑下
呢個唔係寒酸問題,係懶/唔記得拎新
最後點?
人地笑緊你呀柒頭
有啲可以入微波爐嘅膠盒重用一兩次ok, 發泡膠就不了
地球環保靠你地
分開架喎,沖廁同洗C眼係唔同水喉入
唔係屋企人
不過買天仁茗茶成日見到有個2x歲女拎一大疊紙巾同飲管走
細心留意佢 發現佢根本冇買嘢飲
每次都係企係鋪頭出面見多客等嘢飲就沖入去拎嘢走人
唔知佢咩身世要搞到咁寒酸
另外係 要咁多粗飲管都唔知有乜用
我都唔知我老豆話連沖水都係淡水我咪信佢
最後我搣左啲啱啱print 岀泥嘅notes用住先
你消毒同清潔能力都冇咗啦
我又要分享多次親身經歷

有一次去間餐應,叫凍飲
唔俾飲管,ok,唔緊要,都勉強飲到
跟住個員工喺隔離個儲物櫃攞嘢,唔小心將成包飲管跌哂落地,散哂....

環保撚見一次講一次
咁你想講咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞