跪問⋯衝左尖山隧道自通繳費通道!

31 回覆
9 Like 14 Dislike
我老細
過咗尖山隧道用左自動繳費通道先發現冇咗駕易通

佢要我打去隧道管理公司講聲,希望唔使罰款交返錢就算。 但我上網睇咗尖山隧道係政府,所以無管理公司電話打,我要點做究竟。求問🥲🥲🥲🥲煩死…

即刻經過返隧道再交返?
唔係經過隊道管理處補返就得咩
打去運輸署問啦
試過 過幾日去交翻 講翻你邊日大概幾點 車牌 冇罰錢
請問你意思係咪再次過隧道嘅時候,喺收費亭同職員講 交多一次錢就ok?
隧道公司會出信比你老細,到時會知去邊度交返
青沙點會冇
你叫佢下次過隧道嗰陣兜去行政大樓俾錢就得
好麻煩架咁
叫你老細下次入後波返過隔離比呀嘛
依家咁衝隨時釘牌
去差館自首
會釘牌 朋友試過
去隧道公司交翻就得
返轉頭交返咪得囉咁大個人
好撚簡單 揸返去隧道控制中心個到
填返張form交返錢就ok
唔填都可以 遲啲會寄信叫你罰錢
初犯百零蚊 郵寄支票返去就ok
屌你老母咁跣人都有
聯絡隧道/管制區營辦商
https://www.td.gov.hk/filemanager/en/content_164/contact_tunnels_control_areas_operators_revised_20201227.pdf

Tsing Sha Control Area 青沙管制區
Telephone 電話3650 1138
下次過嗰條隧道嗰時,留意通常收費站最左手邊有個位係俾人泊車,你泊過去等一陣,就會有職員走埋嚟問你咩事,你同佢講返係邊月邊日大概幾點衝左auto pay,佢就會要你交返錢就OK,仲有下次呢啲嘢唔好係連登問,冇人會認真答你,因為認真答你會俾人當戇鳩
有錢揸車就咪慳每月$35啦,成日俾呢班排隊L阻住哂
正解
你釘牌咪好囉,我個fd 第二日就有國安上黎帶佢走,
話佢唔交隧道費導致國庫空虛影響國防支出嚴重危害國家利益
On9仔出返先啦
on9
好似要用支票俾返8蚊佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞