想買架320D 做腳車 10XXX km左右 會唔會要整好多野

55 回覆
0 Like 10 Dislike
你個名
同埋佢二手價錢又唔係高過原價
咩叫炒價
路筍 朋友二號 ek9個啲咪炒價
咁又係
咁人地係保值 吹咩
以為樓主已經夠柒結果有個仲撚柒
保值同炒價兩樣嘢嚟架喎
on9
市場反映柴油私家車嘅價值,買唔起就話人炒
其實我諗電車未完全普及到 之前柴油都好難唔保值 用香港尼計
我油錢都夠供車 頂唔緊
20幾萬車買唔起?你估你渣林寶?收皮啦
係呀,你最叻,用 keyboard 買車

柴私又唔係特別會升值,炒你老母咩。
明明 resell value 高過汽油車,
就算貴買返嚟,玩幾年折舊嘅價值肯定比同齡同款嘅汽油車低(例如 320D vs 320i)

二手 FD2 十年前都係十幾萬左右,
而家靚啲嘅盤基本上都二十幾三十幾萬都有,
全日本嘅中古 FD2 貨源都差唔多去唒香港,
水貨車行賺到笑,
呢啲就真係炒啦。
樓主我都搵緊520d ,但我覺得話自己低米果d係撥過黎
520d低咪唔奇
本身luxury 路線,50萬車都極少做uber
周街都係
520D 大把 Uber 就真
320D 反而少

一係諗 Benz C/E220D
520d 好似食到uber black
仲多人做
所以話 平又低咪 真係有d信唔過
平又低咪其實唔係冇,不過要俾 d 耐性去物色,親自睇多啲唔同嘅盤就自然識比較。睇啱再搵人上門驗車先好交易。
20幾萬街邊掃地個呀嬸都供得起啦 你呢啲窮閪買架車為保值為懂油 睇死你最叻都係周圍同人講自己架車幾多幾多豪子一公里
又要話人食炒價買
跟住又要死兜自己買得起

明嘅
咁事實上係食炒價喎,五六年車十鳩幾萬咪竟然可以叫接近當年原價,撇除絕版因素根本就冇可能發生
咁香港唔再入 同絕版有咩分別
原價50萬 依加20幾30萬都叫接近原價
兒登乞衣真係

新車落地減半25萬 每年折萬
咁要貼返錢俾你先得喎

利申 揸ae110
折5萬
320d 10xxxkm? 你唔係真係估下話
起碼10萬km起跳
呢d叫市價唔係炒價
貴買貴賣,主要睇你自己係咪粗咪,車價粗咪就一定慳得返
如果唔係個價唔會咁硬,你當d用家on9?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞