IT討論區(108) 未拎到B仔就收返封信跳下舞先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
sellhk大師兄
咁唔通冇得泵好咩
佢係sellhk做梗未quit但係呢度唱sellhk唱左幾個月
唱到連入邊D人都知係佢,send埋mail去佢公司相認
係香港果個年紀通常上左management位唔使揼石仔仲揼梗既咪顯得慘左D
究竟會係第三個先定拎B仔先
Network俾狗做
利申: 已轉devops
FI 通常有返工 無收工
收工你咪照樣比狗封係屋企
network係,但devops都唔會爭得遠啦
【Spotlight Jobs】各位IT人,係時候計劃定新年後轉工喇!
友邦保險、富士施樂、中國人壽 …… 現正招聘 Programmer !
仲想知邊啲僱主請緊IT人?即click入嚟睇: http://bit.ly/39gf2fU
.
.
.
#CTgoodjobs #Programmer #SoftwareEngineer #ITSpotlightJobs #TechJobs

ctGoodjobs真係好L煩
Network 通常都係infra食物鏈最底層
乜柒都係打俾network先
富士
富士好唔好做?
sa都要揼啦..
it manager揼曲又有
有d 24小時online系統
用緊d舊tech, d code/config得個manager先識搞
又唔比得d細搞
真係半夜call個manager remote去整
冇得remote, 3,4點都要飛的返公司搞
如果整一個device 係可以駁hdmi同usb加張太空卡
USB就輸出keyboard同mouse
Input係太空卡到network拎
專比啲公司policy無得remote既人用 有冇得諗
用緊jsp,我都想轉d inhouse做old seafood
洗咩搞咁多高成本野..
直接係擺定睡袋係公司, 整完通知大老細
係公司訓到第2日開工
又慳返程的士錢+第2朝早返公司果程車錢
@睛巴 Sellhk
你認錯人
冗員life
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞