物管經理乘巴士遭搜出士巴拿及噴漆 獲證工作所需 罪名不成立

58 回覆
24 Like 1 Dislike
雖然被告在警誡下沒有主動向警方解釋物品的用途是自招嫌疑

我無野講
好事
雖然被告在警誡下沒有主動向警方解釋物品的用途是自招嫌疑

係官講依句?cls架?
係好撚重要
連登仔:法治已死,攪咁多,有證據都冇用啦
自招嫌疑, 其實 Google 下幾時開始有用呢個字
逢親辯方申請訟費都會俾控方用呢個理由去拒絕
睇法庭點Judge
721揸住鐵通打人就無事,法庭:關我撚事
識玩
以事論事, 佢好彩jer ....
天花漏水, 點會叫個經理去落手攪....
仲要係 "扳手、噴漆、白膠漿、防毒面罩、護目鏡及手套"....
係囉 咩料
好多職業嘅經理都要落力做架啦你估個個坐office咩
整野要一堆野, 當然帶多啲唔同野
大狀一度問:「警員,你一畢業就做警察?」唐稱曾做過幾份兼職,但很快加入警隊。大狀指:「你冇做過物業管理的工作,其實冇能力判斷被告解釋是否合理,你同唔同意?」唐不同意。辯方指出,唐其實是聽到有人叫「有嘢呀」才行到被告身邊,被告未解釋完物品用途,就被帶上警車拘捕,唐也不同意。https://hk.appledaily.com/local/20210121/DGR4LFA3X5HVLDQFAQDPKB3VUU/
而家香港法律攪成咁😂😂
即你我去買罐模型噴漆 係旺角咁岩有示威
都可以屈你破壞公共地方?
係你講唔講都會屈你認並作呈堂証供
係屋企有都可以屈
25歲做到經理,叻仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞