搬屋咁樣3500貴唔貴

268 回覆
4 Like 757 Dislike
睇佢有幾多個人囉
求鳩其搵個𡃁仔出黎 行行企企一日都要七舊水啦
當佢3個coolie 都合理嘅
香港人工好撚貴架
所以我地應該怪錯左樓主,可能佢真係無嫌平貴,佢只係咩鳩都鍾意上lihkg 問...唔問會死
樓主我可以免費幫你搬
當做gym
tg hugo1991
好似最唔正常係你喎
自己搬囉
樓主唔係好撚柒臭串架咩?
死撚返上黎啦
唔好聽其他人講啦二千 吹水嫁渣
三千算平 又床又雪櫃 又三樓
二三條友 連車 招呼你 又要保鮮膠
真係淨賺人工...
食米唔知米貴
我見有條友話二千 差唔多野
咁係你平左渣 唔係收三千果個貴
咩價錢咩服務啦
見人唔包膠 係地拖床褥
車行既距離唔係一個大問題,人行既距離先係問題
平,一定收你小費
試下gogovan格下價
頂 搞走左樓主
真心答,搵兩間上嚟報價,講明報咗個價唔變唔會臨時加價,揀平啲果間。
又或者搵按件收費果啲,明碼實價。
樓主應該上Facebook果埋搬屋群組問
入面好多同類可以圍爐取暖
自己搬個雪櫃落地下 體驗下咪知平定貴
可能你最後覺得咁易 自己搬哂呢
屌,自己搬啦,垃圾
連登仔不嬲乜都屌架啦
上黎問價就屌人有本事自己做
到佢自己做就屌佢笨柒小小錢都唔捨得俾
到佢捨得俾唔問價就屌佢水魚唔識上黎問價

連登loser要靠屌人先搵到自己生存嘅意義
眾人皆醉 連登仔獨醒
即係點?自己搬就係垃圾?定係你搬屋都要俾錢人幫手搬既垃圾?
樓主係咪第一日上連燈明知呢度只有膠 無認真
問認真野去第個forum or 問朋友啦,呢度嘅人只會潤你

btw 3500唔貴
你睇完一次佢地搬就會覺得好撚抵畀
$3500都要諗?
搵多左兩間報價就俾左了
$3500應該唔得
預畀飲茶錢
我認真答你:
坦白講,你淨係要搬床、雪櫃、洗衣機同梳化呢類大型傢俬都唔止2000啦...仲未計你係村屋3樓,普遍搬屋公司都係同你逐層計,計哂全部嘢,保守估計都起碼四千,如果落唔到樓要拆/吊仲貴添!

至於人地搬屋2000蚊,你都識講傢俬數量唔同,唔通搬一個櫃又2000,搬成間屋又係一樣價咩!搬屋最起碼睇傢俬同雜物數量,仲要計埋裝拆、樓梯費等等,如果你村屋門口入唔到貨車,要推一段路又要另計!

同埋千祈唔好貪平呀,報你2、3000果啲分分鐘搵啲學徒嚟搬,到時咪話唔驚!如果你驚比人呃嘅話,可以叫佢出張報價單,白紙黑字寫明包咩服務!最好平時搵多幾間quote下價,10間有10間都係免費報價唔洗怕。

利伸:做緊搬屋公司,報價方面略懂一二
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞