「新手露營jj」morakniv刀點選擇?

39 回覆
1 Like 1 Dislike
我睇上面班友都係劈柴多
新手買返morakniv夠哂,平靚正
唔會劈樹,最多係d枯左既木,唔洗咁大把野
攝影台直頭有露營post
我玩柴主要用呢兩把
有時會帶斧頭
柴刀咁誇張
鋸我有把BAHCO
問題我想輕裝d,唔想帶太多野

呢把都唔算太重
巴打solo營?
我都係打算solo,因為身邊朋友都唔好camp
呢到邊到黎?

連登邊洗用刀
之前有次solo camp,有個女仔走黎問我「你一個人露營呀?咁慘?」
我好老尷講,哈!我玩solo camp 嘛
從此唔想再solo camp,總係覺得會比其他camping 既人恥笑

如果solo既話想搵d非指定營地,起碼冇人
一人都好正wor
上次行兩日一夜
行幾快自己話事 又唔洗約人 邊到慘
我緊係咪生覺慘,係覺得其他人好似有色眼鏡,所以想搵非指定營地solo
之前有次solo camp,有個女仔走黎問我「你一個人露營呀?咁慘?」
我好老尷講,哈!我玩solo camp 嘛
從此唔想再solo camp,總係覺得會比其他camping 既人恥笑

如果solo既話想搵d非指定營地,起碼冇人
一人都好正wor
上次行兩日一夜
行幾快自己話事 又唔洗約人 邊到慘
我緊係唔覺得慘,係覺得其他人好似有色眼鏡,所以想搵非指定營地solo
巴打依兩把嘢有冇牌子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞