返工做錯野 成日調節唔到

69 回覆
61 Like 5 Dislike
其他人有無遲先 如果得你遲比人捉都無法
其實有邊個做野未試過做錯?

1. 幾醒目既人都會比老細鬧過
只不過佢地冇比人鬧得咁甘
同埋佢地識以笑遮醜
再加埋用把口兜番

2. 有d老細鬧人係為鬧而鬧
改你份文件係為改而改
唔係因為你做錯
而係佢用黎證明自己既威嚴
如果係d小修小補
咪順佢意改下囉
其他人都有遲得仲多 不過咁係得我未過試用期嘅
宜家番緊個份有個同事做左九個月都未叫可以完全獨立應付到稍為麻煩既客,我地無人會怪佢,因為佢係到點都有幫到手,就算最細微既影印入文件,幫左手就係一分力好有價值,慢慢做慢慢學,你零輸出力就話姐加油
係咪根本唔鐘意份工?

試過返過份工自己一啲興趣都冇
就算點努力學都係做極都錯
由day1俾人屌到last day

轉咗份自己擅長啲嘅工就好啲
有咩問題唔係錯到補唔到鑊既就唔緊要啦
我都係,日撚日做錯嘢,成日覺得自己冇用好蠢冇晒自尊心又好唔開心,但啲嘢真係唔識做,入職冇耐但每次都要做開荒牛唔新嘅都唔比我做,完全覺得係啲腦細夾定推個新仔出去食屎,就算仆晒街都有原因話個新仔唔熟手所以先做錯⋯⋯
完全係我,我就係咁,會好失落好大挫敗感,會覺得每次做錯嘢就全公司嘅人都會覺得我廢我無用⋯⋯會好想好似某某同事咁醒目,一做錯少少都會一秒仆到去補獲,但我就會反應唔切企咗喺度諗點解自己會咁廢點解自己會做錯
same here
我fg第二份工 又係新入行
宜家過咗2個月 仲係好多野唔識
但呢行又要求快靚唔錯得,搞到交每一樣野都好驚
但一開始點都會錯,點都要俾人話下
細公司又要求你乜都快上手(因為無人手幫你)
搞到成日覺得自己好無用 人地好勁
不過宜家我都開始睇化 俾人屌下當食菜
因為已經知道有啲野係唔識就唔識
問清楚就算人地覺得我蠢都由得佢
其實做錯野其實都好閒
下次做返岩,做多幾個月熟哂手
冇人會記得你做錯D咩
我基本上返工三個月(包括後來wfh) 都冇一日按contract時間準時 都過咗proba 我諗都係睇公司唯有之後做好自己 等佢冇位入你
想知樓主最近點
係唔係時間耐左真係和冇咁易做錯野
或俾人鬧都冇咁唔開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞