美國候任國務卿布林肯:希望美國接收逃離香港的人

96 回覆
80 Like 9 Dislike
布林肯:希望美國接收逃離香港的人

https://www2.hkej.com/instantnews/current/article/2691235/布林肯%3A希望美國接收逃離香港的人

美國候任國務卿布林肯(Antony Blinken)表示,香港的民主正被踐踏,美國應更早站出來,針對《港區國安法》採取行動,回應香港的新聞、集會及言論自由受打壓。

布林肯在參議院確認提名聽證會上稱,雖然美國的回應未必可以解決問題,但希望看到美國能接收部分逃離香港、逃離被鎮壓的人,以捍衞他們的民主權利。

布林肯又指出,自國家主席習近平上場後,中國尋求成為全球霸主,並破壞美國利益,雖然不認同總統特朗普多方面的政策,但認為對中國採取強硬立場是正確的。
唔反敗登仔了
抗爭者唔係要移民,係要中共倒台,光復香港。。。。核平北京,唯一出路!!!
奇撚怪
純學術研究

拜登政府講明針對香港嘅政策會更強硬
香港反政府人士都未滿意
之前係Ted Cruz反對
講架咩 做到野出黎先講
所以真係R爆頭
唔睇一手資料齋睇陰謀論係咩玩法
未上任佢做點做
啲反港共人士反鳩撐自己嘅人係咩玩法
劉仲敬:這只是對國會議員的發言,相當於報考學生對面試考官的陳述,只能當作門面話看到,實際效果還是看資源分配。
那麼你要等實際的看看
想不到為何要支持連說都不敢說的人
多啲人睇同支持造輿論迫佢先唔會走數
WFC先係走數原因
基本政治都唔撚識
兒燈仔同大陸仔劉生真係絕配
三行紅字幾隻字都唔識睇
真係好撚好笑
廢侵乜都冇主動做過
只係俾你哋口中嘅deep state推出嚟幫香港
我話嘅
冇所謂啦? 有衝突?
why not both?

你屈拜登je... 幾時有講過
反而大豆侵就危險啲
侵就真係廢噏
都係國會迫到最後一日先做嘢
支持
完全睇唔出有咩原因反對
歡迎所有支那人扮香港人入美國愛中國

你班傻仔,如果係咁冇審批比人入
到時支那人多定係香港人多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞