【小說音樂化】YOASOBI 討論區(2)

1001 回覆
37 Like 3 Dislike
想問下stagecrowd係咪用返fc ac入就得?
試左好多次都login唔到想開新ac又話email用唔到
其實係咪block左海外
我冇問題喎
你試吓忘記密碼改吓密碼再試吓
好似唔係用fc ac
又真係得唔該巴打
唔同舖頭訂既特典唔同呀..
我amazon訂 唔太清楚唔好意思
以我所知Stagecrowd要login先買到飛,嗰到分咗付費會員同一般會員,付費會員睇多啲嘢zaiko又可以買飛
有錯請指正
多數都係開場前interview之類
啱 無錯呀
再轉到落黎多數都係大陸公司, 但有幾次試過用一間叫"PICKUP"
吓?
我都係apex 送喎
終於交咗會費
信用卡個半角名 亂鳩Google
買咗 KEEP OUT THEATER 了, 第一次睇 Online Live
諗返其實除左最初果四首
之後出果D 第一次聽都麻麻地
群青 --> 唔太鍾意無端合唱
haruka --> 冇咁刺激
encore --> 冇 pixel 廣告果下咁震撼
怪獸 (例外,一聽就愛到不行,我會歸類夜驅 level)

但聽多幾次群青個 ah 上晒腦
合唱聽落又ok
haruka 耐聽又係越聽越ok
encore 睇埋 CDTV 個 live 之後覺得好正好有味道

基本上全部都係越聽越好聽既歌
聽唔厭
好勁
我同你相反, 其他第一次都好鐘意聽
怪物聽第一次覺得麻麻, 但第2, 3次之後就開始上腦
睇完 live 見到 ikura 係真材實料
就真係放心晒可以係咁追

之前 home take 仲好多人話佢靠 autotune
靠執先執到咁靚
而家d live 真係證明天選之人
講起 first take 我個陣都聽咗 N 咁多次,因為本身都唔熟音樂嘢
第一次聽個陣係到諗係咪有唔明顯嘅播錄音幫佢做輔助
為咗搵答案所以聽咗勁多次
聽多幾次之後覺得無可疑,真心覺得條女唱得好撚勁就愛上咗
咁理論上絕大多數放支 mic 扮收音既片
都會後期執一執
唔會好 raw 咁出聲
d 抖氣位高音位實會 tune 返靚

ikura 唔知背後練左幾多
紅白--> CDTV 兩個 live 隔左半個月左右
都已經見到有進步
撇除緊張
夜驅唱出黎d 換氣位明顯係進步左
紅白果陣仲有一兩個位係偷換
CDTV 幾乎完整唱返錄音版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞