尖沙咀omakase疑似支那人扮日本師傅 (2)

137 回覆
72 Like 2 Dislike

最新消息,搵到日本師傅Facebook同微信

阿師傅仲有去日本扫货

個樣又支那又殘體字又we7
仲有咩好兜
個名都叫蝗樣
死大陸佬
成功收撚左隻支拿種皮
依家係要條肥西Corum Chu 出黎回應兩句點解要幫條大陸佬發假資訊,仲要屌柒香港人
推上報,隻鳩屈老作豬KOL都唔可以放過
X2
del埋fb
果然,好的東西,香港人都不值得擁有。
日本師傅

肥豬PR Corum Chu

有中國人唔做,走去扮日本仔呃香港人呢單野都未同佢計

隔左咁耐..就算個客出黎指証都係口同鼻拗.
而家focus返呢單野.
你又有point喎
1. no negative false statement of fact 從來都係話佢係中國人only,根本就唔negative除非中國=cheap?
2. defence of fair comment + justification~ cap 21 s 26,27
truth
3. 所講嘅都係事實+ 有公眾知情權
4. 到而家都仲係事實我係用手頭上嘅證據留言
如果佢係啱嘅咁我會話係unintentional defamation
我會道歉+收返言論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞