七大罪 憤怒的審判

281 回覆
4 Like 32 Dislike
第一季生物股長,man with a mission
第三季Uverworld,sid
搵d歌手吸引到
我最中意係呢首同今季op
https://youtu.be/4bnwYKQjpMA
又唔係無咒術,鬼滅既熱度就無人聽既,第一季成名之後已經七大罪已經算係大名野啦,呢度討論post唔熱鬧姐,出面不知幾紅
紅?上youtube睇到D播放量就...
搜尋nanatsu no taizai op
睇頭十幾條已經條條6位數,間唔中有幾條過百萬
我都唔為點算係紅討論攞共識...
首先我講返。我未睇過七大罪。之前係另一個post到問值唔值得睇。有幾位巴打都答唔好浪漫時間。動畫垃圾。漫畫中後期睇到HI auntie。
其實,網上面係情緒發洩場,只要有少少令人不滿,負面聲音就會響遍網上各處
相反吹奏,讚美,想推崇更多人認可既正面回應永遠無屌鬼聲音咁積極
就例子而言三大火影,海賊王,死神係網上討論都係浸淫係猛烈評激多年,但卻係近代最名成利就既漫畫代表
唔係話完全唔好信人話套野幾垃圾,睇過呢d評論而無興趣開好正常
但唔好認定見到大部分既負面評價就係事實,自己睇過先為自己既感想下定論
如果唔係就打動到全球各地眾多讀者既三大都應該係世紀垃圾

講返呢套野,至少可以話你知唔係冷門無人理既邊緣作,唔係劣評一邊倒既爛作,事實係見到d巴打踩得咁落力,中意既人都唔好意思幫手講好說話,得個嘈字,只可以話我覺得呢套野既名氣,以少年jump外王道漫黎講,已經算相當上位
Reona首Ed 幾好聽
呢套咁多首op ed 都好聽
但d 作畫同劇情搞到冇人睇
呢套除左第1季個輪紅左一排之後都收左皮啦,之後D劇情咁
有D人氣但唔算紅啦
唔知係咪第三季做到真係太撚差,今季追落覺得幾好睇
隻眼舒服左太多
話左劇情一直都無問題,keep無太拖,且有驚喜
無啦啦講艾乜鳩係天使都幾撚難接受

呢套嘢成日諗到就寫咁
最初頭韓德利森原來係好人我都覺得好夾硬
關鍵唔係就係整走左最強天使咩
我覺得呢單好驚喜喎,亦連帶做埋哥塞爾呢角色既神秘背景
韓德利克森唔係本身好人,係一召喚完十戒就淆,知原來魔神族玩唔起,我都接受唔到佢由串咀初boss變到宜家刷鞋傻仔咁
直接開戰喎⋯⋯
其實個個人類都係好人

艾斯搭羅撒個plot twist 當年睇漫畫真心覺得正 點會難接受
因為最強天使同團長背叛所以戰力唔平衡
本來 收返之前d伏筆咁咪幾好睇。但係最後愈吹愈大, 所以最後完全唔知自己睇左咩先變左垃圾
エスタロッサ真正身份係一隻狗
創聖EVOL
應該係無左真葉打破左戰力平衡,女神族唔封印拖住先唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞