社會垃圾信長界youtuber李文聰借完人錢走數 & 懷疑呃家長屋住

46 回覆
10 Like 0 Dislike
如果你仲有打vLan信長 或者有睇youtube信長台既話
唔多唔少都會聽過 霸氣_ChunG / 聰哥 依個名
https://www.youtube.com/c/w94a84ipchungmcc852/featured

但係依個聲稱自己係黃絲既社會垃圾youtuber
前前後後向身邊數十名相熟朋友,同學,甚至youtube觀眾私底下借錢
原因係屋企需要交保險費(HK$24640.93)。

借錢其間佢自願影低身份證及相作證明係佢本人借錢
其後佢都多次表示會每個月慢慢還,但直至現時一次都無還過。
甚至delete facebook避開追數message
保守估計佢至少借了不同人HK$50000甚至更多
雖然數目唔算大,但對於岩岩FG出黎做野又要養家嘅人黎講
借幾千蚊比佢已經好大負擔
如果你都借左錢比佢,請留下TG 我地會盡快聯絡你

同時呼籲
如果有任何人曾訂閱其youtube channel 或 付費訂閱作其會員, 請馬上取消。

冚家鏟李文聰個人資料

李文聰 Lee Man Chung
曾就讀 陳樹渠紀念中學 , IVE
曾參與赤龍鼓號樂團 Equator Dragon Drum Corps
年齡: 23

2021年1月初開始失蹤,不論telegram, Facebook, 電話等都無法聯繫到佢
先前於陸陸雞煲任職,但陸陸雞煲表示佢已經好耐無番工。
佢失蹤曾報稱現於一日三餐及泰記壽紙網店任職,我地有試過到一日三餐搵佢
但可能時間不合未能搵到佢
泰記壽紙網店亦表示,並冇一個員工叫李文聰,只係提供地方比佢暫住
根據李文聰本人透露,佢本人因不明原因而有家歸不得
被逼尋求家長屋借宿,搵黃店打工

其實我地早已經打定輸數,唔稔住佢會還返錢
所以目前最想做既,係想透過連登廣而告之所有黃店 / 手足
認住相入面既李文聰,千祈唔好請佢返工 / 比地方佢住
你地既善心,應該用係真正有需要既手足
而係唔用係依啲毫無誠信既大話精冚家鏟身上

如果李文聰本人睇到依個po 我唔理你用咩辦法搵錢還錢
總之一日未見到有錢還到手就誓不罷休 我地仲有大把野同你玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞