郭偉強往中區警署自首 暫無被檢控

27 回覆
6 Like 19 Dislike
工聯會郭偉強昨天(14日)於立法會房屋事務委員會以Zoom開會期間,被人發現他疑似一邊揸車、一邊開會,涉嫌違反《道路交通條例》,不小心駕駛,但他昨天堅稱不覺自己犯法,又嬉皮笑臉式回應「車上暖氣是我的避寒中心」,稱左撲右撲都是為社區服務。公職人員涉違法,事關重大,郭偉強今天在3位黨友陪同下見記者,就事件公開致歉,聲言會深刻反省駕駛態度;他避談會否自首,只稱有需要時會配合調查。

警方晚上回覆《蘋果》查詢時指,一名42歲男子主動就一宗交通事件聯絡警方,並於今晚獲安排到中區警署與警方會面,案件由港島總區交通部跟進調查,暫未有人被檢控,惟警方未有回應是否接獲市民就相關事件的投訴。

https://hk.appledaily.com/local/20210115/4JF4RLIXIVE7LJRVMAVQSRLLCY/
又無事
搞到我都心郁郁想做藍絲添
撞斷腳 醉駕 打人 渣住車開會都無事咁撚正
傷人都冇事啦
佢jm9
冇事
咁少事, 見唔到啦
721白衣人都見唔到有武器啦
又放生????
郭知道自己擺明唔會有事先去自首
佢想玩政治要你告佢,話俾人知自己有幾重視法治,你又唔檢控佢,好尷尬架,溝通好先啦
自己友冇事

搭晒膊頭傾掂數
政苦表示: ok做完樣,你可以走啦
放生左,陽光司法又贏

還掂去開狗屋自首咁不如自首埋呢單傷人案啦
犯法就係犯法
除非你係工賊
檢控佢會唔會被工賊會掟菠蘿
原來罪不上身,下次會否「老強」呢?
呢條撚樣住置富 蛇頭鼠眼 狗閪一名
自首唔代表落案起訴
告咗先算啦
郭偉強被指學習態度被批評及功課「請槍」完成
於2014年11月,郭偉强被揭發,郭在其中一科佔分達50%以上的功課,以請槍方式請助理完成,而且就小組習作,亦有同學批評其態度懶散,只想做較為簡單的資料搜集,開會郭亦經常不出席。對於舉報他的匿名人士指稱,由助理幫他做功課,郭強調,在學過程中有血有汗,找資料及借書均有自己做,更沒有找助理幫手做功課 (WiKi)
做狗仲吸引啦,香港社會天龍人
明明都無晒反對派,重保呢啲垃圾嚟做乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞