進擊的巨人係咪少有描寫主角黑化得嚟成功嘅作品

45 回覆
103 Like 6 Dislike

當年櫻滿集黑化打老婆,隻王之右手畀人笑足十年,到今年2021都時不時被動物台台友摷翻出嚟恥笑。

仲有啪手指金木,前中期都幾型棍,性情一夜大變,幾吸引,但後期故事越嚟越亂,柒味湧現。

最柒莫過於夏洛特,主角兩集之間由一個正常高中生變做恐怖份子癲佬,乜鳩都冇描寫過,急急腳趕過年收工,畀人屌到飛起,傳奇筆手麻枝准亦因為呢套嘢而跌出神壇,雖然AB都有少少柒,但篇幅夠長,都叫做有喊位。

灼眼的夏娜入面嘅悠二同樣係黑化,但埋尾埋得靚,最後大和解,故事中規中矩,連載咁多年算係咁。

最後講翻艾仔前中期特登畀牙創塑造成一個無腦少年角色,到知道真相之後嘅決擇,加上成個故引人入勝、立意深奧,眼高手更高。

主角黑化之後都保持到故事架構高質,漫畫界之中可以稱之為物質文化遺產,應該入藝術館
東京食種由頭到尾都係咁架啦
死亡筆記算唔算黑化
夜神月本身都認為個世界存在緊好多無用嘅垃圾
HUNTER
主角蟻篇黑化到令大部分讀者都憎佢
之後俾基路亞救返就洗底
成功在於拖
黑化既話盾勇都係
乜撚野黑化艾主席個d叫醒悟
萊納,你坐啊
其實艾倫根本唔係黑

一直探討緊乜嘢係「正義」,乜嘢先係「和平」
係 夜神月不嬲都係咁 冇大轉變過 邊到黎黑化
呢個係作者黑化左
細路鳩UP係咁
桐人黑(色劍士)化
艾倫唔算黑化喎

佢仲保留佢所重視嘅人嘅自由

咁都有位入
依家打仗wor邊有分黑唔黑
女主角 桂言葉
斬撚死誠哥
再斬埋世界
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞