你心目中有咩經典遊戲金句

373 回覆
40 Like 2 Dislike
dooooooluah 有無人估到
I used to be an adventurer like you, then I took an arrow in the knee.
Remember - Switching to your pistol is always faster than reloading.
I have a plan
https://youtu.be/2oTUvjgvVWE
1:45 突然想聽番 自己回自己
你已與伺服器斷開連接
科斯又名科斯姆

A hunter is a hunter, even in a dream.
remember, no russian
Everyone I have care for has either died or left me, just fucking except for you. Don’t tell me I would be safer with someone else because the truth is I’ll be more scared.

The last of us - Ellie
醫院的負責人是個騙子
What are you selling?
Where's everyone going? Bingo?
?
世界を欺け
睇腳揾笨柒
It’s-a me, Mario!
Requiescat in pace
個刺客已經突破咗我最後嘅防線,過到嚟準備殺我。
歸根究底,一個「人」同「奴隸」嘅分別係咩?係錢,定係權力?
都錯!一個「人」有得㨂,但「奴隸」就只可以服從!
你以為你腦入面嘅係你嘅記憶,農場、屋企人、搭飛機同墜機,而家重有呢笪地方。
到底係咪真係有呢啲屋企人存在?架飛機到底係失事墜毀,定係被騎劫然後撞落海?
架飛機俾一個稱唔上係「人」嘅人控制撞落海,而呢個人就俾其他人調校到一直都好似夢遊緊噉,直到佢嘅好主人用一句簡單嘅短語嚟啟動佢。
係一個「人」被派嚟殺我,定其實係一個「奴隸」?
一個「人」有得㨂,但「奴隸」就只可以服從!
入嚟。
停低,唔該你。
「唔該你」,一句強而有力嘅短語,係咪好熟呢?
坐低,唔該你。
企起身,唔該你。
跑!停!擰轉身!
一個「人」有得㨂,但「奴隸」就只可以服從。
殺!
「人」有得㨂…
「奴隸」只可以服從…
服從啊!
魔關羽
Bioshock?
睇腳 睇腳 睇腳睇埋個頭
Sweet!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞