藍絲老翁撕文宣兼拳毆女途人 莫子聰今判處老翁緩刑

123 回覆
11 Like 489 Dislike
講個笑話畀你聽, 有個法官話呢類案件要考慮對社會嘅影響, 判刑要具有阻嚇性.....
藍屍打人無事,黃絲思想懷疑你有「獨」字就坐監/甲級犯,這就是香港
裁判官表示案情嚴重,被告數次拳擊受害人頭部,強調「無論乜嘢原因,暴力唔係解決問題嘅方法」、「就算你覺得對方幾唔啱,都唔係由你使用暴力」。但考慮被告 85 歲才首次犯案,此前並無案底,接納本案於被告性格不符,及只是一時衝動,決定判以 14 天監禁,緩刑兩年。即兩年內不得干犯罪行,否則本案 14 天刑期將有機會與新案件的刑期分期執行。https://www.thestandnews.com/court/%E6%B6%89%E6%92%95%E9%80%A3%E5%84%82%E7%89%86%E6%B5%B7%E5%A0%B1-%E6%8B%B3%E6%89%93%E5%A5%B3%E9%80%94%E4%BA%BA%E9%A0%AD%E9%83%A8-%E5%85%AB%E6%97%AC%E7%BF%81%E8%AA%8D%E6%99%AE%E9%80%9A%E8%A5%B2%E6%93%8A%E5%88%A4%E7%B7%A9%E5%88%91/
顏學海 裁判官 莫子聰
老翁應該拎大紫荊勳章
Andrew Mok
wtf子女冇能力到一件羽絨都買唔到俾佢?

撘巴士有咩問題??
即係要專車接送???

病嗰度有政府睇
有幾貴
仲有三高係自己整成㗎喎
辯方求情指,被告與妻子結婚超過50年,兩人育有一子一女,女兒在澳洲居住。兩名子女皆沒有撫養兩老,被告夫婦每月依靠7,000多元的老人津貼過活,扣除每月2,400元租金已所剩無幾,生活捉襟見肘;而被告患有多種老人病,行動不便,日常愛看書、讀報。辯方形容被告是一名有文化的長者,案發時因與事主發生齟齬,出於情緒反應才出手。
死臭閪藍官 香港仆街就係呢啲人
點解有仔有女
仲要喺外國住
都要納稅人養
黑人問號

點解呢啲人又冇人拎上網鬧嘅
莫子聰
屌你老母香港法治
上訴,因為判得太重
啲藍屍唔係成日好鍾意講以前幾窮無乜無乜都係咁過,唔似得依家後生唔捱得,做乜無羽絨都喊生喊死
利申無羽絨
睇錯莫少聰
屌你老母判咁輕 真係侮辱法律
85歲
85碎文宣拳毆女途人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞