THE IDOLM@STER綜合討論區[253] Pは何度でも蘇るさ

987 回覆
2 Like 1 Dislike

Auto pass 會跌就跌 睇運氣
屌奶星灰姑娘第二季突然走個常務出黎搞辦公室政治想點
Noctchill 全通
想單推Co
又要做P
又要練馬
又要做騎士
維護完練都無得你練
https://twitter.com/imassc_official/status/1364817401301241862

L'Antica回
下個pool 係時候出限霧子了
常務有能
第一次睇偶像動畫睇到火滾
睇佢本擔楓楓就知佢識貨

誰與爭鋒
睇完第二季終於明成個故事想講咩,居然幾有立意,好睇過第一季好多,但係一諗到主線係靠空降常務突然拆檔就。。,唔知點形容

卯月隱形兩季去鋪墊嘅問題幾好,然後好似解決左又好似無解決過咁帶過
346吹得太大無敵役 唯有搞civil war
civil war

好在兩次asterisk回幾好睇
第一季係夢想的開始
第二季係現實的試煉
集數對應返三巨+各組合的故事線

人都有追求閃耀魔法的夢想 (Star!!)
但午夜來到 魔法結束 現實重臨
人要的是自己一步向前的勇氣 (Shine!!)
努力走自己的路 (S(mile)ING! & others)

然後,或許,或許,你也有創造魔法的力量 (M@GIC)

第一次睇會覺得常務jm9
再睇你會發現佢係推動故事線最重要的人
無佢 成個故事可能就只係FF (無貶義 少少誇大 勿插)

(當然 太現實就唔係idol番了 想睇勾心鬥角請轉台)

利申: 鳩up
常務嗰理念無咩問題,後面都表現左一堆人完全未掂當,但係嗰手法直接拆檔/逼人轉路線/雪人,我真係可能好寫實但係我唔想睇呢d

睇翻轉頭就成個角色設計出黎集火同推主線,的確係覺得佢做乜9先正常
唔爭在井埋張特訓前
na sick ball

做P同時都練緊馬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞