Google語音搜尋變咗做普通話,轉唔返廣東話

18 回覆
1 Like 1 Dislike
無上大陸網,無啦啦有一日就變咗咁
想問點樣可以轉返廣東話
小女不勝感激
佢自動幫我搞
唔想用支語語音搜尋
我部手機計
google 設定 -> 帳戶服務 -> google voice -> 語言和區域
Laptop 嚟
Windows
右上角三點->設定->語言->中文(香港)

唔好唔理我
揾到中文(香港)
但佢話中文(繁體)係google chrome UI 的顯示語言。
唔俾我set 中文(香港)做google chrome 介面文字為這種語言
然後而家都係普通話

我見人地係成功轉到(display google chrome in this language )
https://www.digitional.com/how-to-change-the-interface-language-in-google-chrome/

我原本無問題,但轉到你上面咁樣又轉唔番。其實可以用個plug in,不過我睇下有無其他方法先
https://chrome.google.com/webstore/detail/google-input-tools/mclkkofklkfljcocdinagocijmpgbhab/related
我試到個方法。
設定個到照用中文(繁體)
右上角google icon -> 資料和個人化 -> 語言 -> 繁體中文 -> 香港
by google icon, i mean your google account icon
i have set it as 繁體中文 香港 initially
still not work
你試下較埋個輸入工具加埋廣東話,我係試唔到點解
你係咪成個google ac轉咗做中文繁體
右上角指chrome的setting,還是 Google account的個人設定?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞