榮光手工創意曲奇(Glory bakery)偽黃?

34 回覆
10 Like 4 Dislike
利申自己衰心急見到榮光就以為黃
見又幾多好評就幫襯左 所以大家小心啲
想問退款既時候講到自己好黃咁
咁我就試下講道理啦

點知佢攞laissez faire 同保護主義來大我
即刻唔洗再講落去
好聽啲講叫天真 衰啲講我覺得佢純粹想偷雞起bigbigshop食埋藍絲條水
我讀得書少 但我至少知道facism同黃色經濟圈無得相提並論
而佢言下之意 黃色經濟圈就係facism/保護主義既代名詞
咁同搞下初選就話人搞港獨有乜分別?

FYI 我求其揾啲例子 真。黃店起呢排發生過咩事

-警搜黃店「桔梗」拘兩人 據報「理大廚房佬」店外披「光時」旗幟被帶走
https://www.thestandnews.com/politics/%E8%AD%A6%E6%90%9C%E9%BB%83%E5%BA%97-%E6%A1%94%E6%A2%97-%E6%8B%98%E5%85%A9%E4%BA%BA-%E7%90%86%E5%A4%A7%E5%BB%9A%E6%88%BF%E4%BD%AC-%E5%BA%97%E5%A4%96%E6%8A%AB-%E5%85%89%E6%99%82-%E6%97%97%E5%B9%9F%E5%90%8C%E8%A2%AB%E5%B8%B6%E8%B5%B0/

-極憤怒 黃店龍門冰室俾人搞啊屌
https://lihkg.com/thread/1671936/page/1

而家你同我講應該要仁慈啲上bigbigshop賣野?
實有五毛話分化鬥黃
TLDR好簡單一句
起bigbigshop賣野都可以叫黃既 做乜要抵制TVB同佢啲客戶?

扮黃啦屌+左膠當藍絲處理
俾次機會啦 只係黃既左膠
push
push
push
push
push
push
push
push
push
push
push
push
push
push
買咗就算啦 唔好浪費食物
呢間從來唔係黃
只不過sell香港製造、
茶餐廳口味、懶係本土情懷
唯有自己硬食啦
只係想提大家叫榮光唔一定黃
唔計黃藍 佢啲餅ok
只能夠講可惜
push
push
push
push
push
push
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞