有邊啲坂井泉水/Zard嘅歌係必聽?

49 回覆
13 Like 1 Dislike
LOVE ~眠れずに君の横顔ずっと見ていた~ (Another arrange ver.)
愛しい人よ 名もなき旅人よ
Boy
Change My Mind
Seven Rainbow
全部
《息もできない》
https://www.youtube.com/watch?v=-ACU94t83Ag

唔好意思,順便賣下廣告,改過佢呢首歌。

【懷舊】中華一番歌廣東話改詞系列
https://lih.kg/2350607
好鍾意08年追悼版重新編曲

點止一隻,調返轉你問邊隻唔好聽反而答到
佢聲唔係甜,係清晰,好似敲玻璃杯咁
後期先睇既人你地唔會哩d mv一出果時幾咁震撼,咁多年都唔公開好多歌都以為一定冇拍片,點知後尾幾年開live次次下一首一出見到好似中六合彩咁
雞皮都起埋
我都有聽過嗰個版本
其實個人覺得08幾首重新編曲版都唔差,尤其是hero

BTW好想かけがえのないもの出返TV版,呢首歌每次我連埋MV睇都會喊到收唔到掣
第一次接觸 Zard,聽「永遠」呢隻album覺得唔錯,loop咗一排,而家開始loop時間之翼,都唔錯。
時間の翼,我反而鍾意未完成版

永遠係我最愛(唔計負けないで呢首有超然地位嘅歌曲嘅話)
睇錯,原來講緊ALBUM

Original Album我最鍾意都係《永遠》,第二隻係《TODAY IS ANOTHER DAY》,第三應該到《君とのDistance》、《forever you》同《HOLD ME》三隻叮噹碼頭,不妨試聽下睇下啱唔啱心水
You and me記住連mv睇,好似入咗個故事度咁
(and...)

新しいドア~冬のひまわり~
Don't you see
岩岩識,好撚靚
留名
嚟到30週年,佢都仍然吸到班新fans

我半年前識,好迷佢
dan dan
Don't you see 個 MV 太正...
有無巴打知佢以前台上係真唱定播聲?
你講緊邊年?2004當然真唱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞