張國榮:我很喜歡香港,我覺得香港是我的根

125 回覆
265 Like 15 Dislike
佢如果仲生存緊既話我諗都會變護旗手
咁孫中山鍾唔鍾意香港?藍定黃?
當香港係一種精神就算
唔好拘泥於地方
張國榮不否認自己政治冷感,他指做藝人就要全情投入於自己的演藝事業中,所以盡量不想接觸政治,做人要明哲保身:「我唔識,我總覺得政治好黑暗,唔係我所能做嘅。我呢個人只管認真咁做自己嘅事,對其他都唔關心。」

醬汁 :https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2312867/%E3%80%90%E9%80%9D%E4%B8%9616%E5%91%A8%E5%B9%B4%E3%80%91%20%E5%BC%B5%E5%9C%8B%E6%A6%AE%E5%B7%A8%E6%98%9F%E5%9C%B0%E4%BD%8D%E7%84%A1%E5%8F%AF%E5%8F%96%E6%9B%BF%20%E6%9B%BE%E8%A2%AB%E6%A2%81%E6%9C%9D%E5%81%89%E4%B8%80%E5%80%8B%E9%9B%BB%E8%A9%B1%E6%95%91%E5%91%BD
未死就會將香港改做中共
張國榮不諱言自己的做人態度是「明哲保身」,他全情投入於自己的演藝事業中,對外面的活動並下熱衷。

「當年六四的百萬人遊行我沒有參加,我不否認自己對政治泠感。」張國榮說:「我不懂,我總覺得政治是很黑暗的,不是我所能做的。」

「反抗暴力遊行呢,你有否去?」張國榮沒有迴避我的眼光,他照直說:「也沒有,我這個人只管認真的做自己的事,對其他的都不關心。」

「這方面似乎你姐姐比你活躍。」「是,不過她也只是曾經擔任治委會主席而已,現在她做貿易生意。」

http://www.lesliecheung.cc/library_inside.asp?type=detail&content_id=782
因為佢死撚咗姐
如果佢仲在生 應該係荷蘭叻翻版

神枱上面我淨係信梅姐會係keep 到黃
蓋棺定論,我地永遠都唔會知剩係可以憧憬一下如果佢仲在生嘅話會係企喺良知嘅一邊
未訓我都覺得佢應該會係手足
屌 上面幾個講到佢未死咁
我估會做到周潤發咁 面面俱圓
秋天該很好 你若尚在場
天空多灰 我們亦放亮
張國榮係8964之後第一批返支那搵錢既香港藝人
我覺得佢地似張學友多
最多做到郭富城咁
Lgbt平權都係政治
唔好理
同性戀通常都反建制
咪咁多幻想啦 喜歡香港還喜歡香港 同時亦都可以係口講止暴制亂嘅撚屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞