【小說音樂化】YOASOBI 討論區(1)

1001 回覆
37 Like 6 Dislike
無計
始終紅白真係一個好注既野
仲要第一次上 但都可以唱成咁時
以後係佢既世界了
FIRST TAKE 拯救世界 硬撼KPOP
唱cover 無講話咩位唔唱得嘅,toshi、AAA嘅uno,香取夠cover 過yoasobi啦

Plusonica本身就係新人育成團體,個個都有潛力紅,靠唱人哋歌拎做表演嘅一種,只係幾田時運好跑出先,有代表作可以畀同學仔唱返,尋晚個個都凳佢開心感動,點會尷尬
我覺得歌手們跟下風 cover 一首半首超 hit 既夜驅
都講得通
但 keep 住 cover 人地出既歌
就係業餘歌手先會

正因為 plusonica 係以培育新人為主
幾田係咪短期內就會走
都幾值得留意
個人感覺 佢同IKURA好類似
我都覺
所以係有種感覺真係接幾田棒
做乜學我cap呢段做gif
其實幾田BB 都少左好多cover 啦始終呢一年佢真係紅左忙左好多,但佢真係唔話得嫁啦,無忘過本
仲有個人都有作品出,夾埋3方面都有活動
諗住加啲字增加張力等大家有壓力個陣跟住一齊嗌
希望早希都搵到佢既 ayase

樣ok 聲底夠強 技巧高
係矮d
幾田要走都唔出奇
不過我覺得幾田好有心,就算而家咁忙都會番去支持Plusonica,群青都搵埋Plusonica幫手
早希真係差一首歌
https://youtu.be/nA4SpBTVxsY

我深信早希遲早會紅
同意
我諗佢十幾歲開始搵唱片公司
當時又四處碰壁
今日一炮而紅
應該都好感受到果種人人都需要比人提攜既滋味

不過我有時就諗
幾田係咪真係想以 ikura 出道
定係堅持走返自己一直既音樂方向
所以唔會離開而家既軌道
最近都停唔到咁聽夜に駆ける, 加上最近又睇緊 JoJo, 下面段片D詞好好笑
https://youtu.be/24JmVjOhfnI
由the first take條片一出 就一直Loop
估唔到而加咁紅 太好了
ikura幾可愛
覺得佢未發揮到100% 但畢竟第一次地上波就紅白 已經非常好
同CD相差無幾啦 除咗頭幾句未準備好同有啲緊張之外
係咪2020最紅 我見到各大媒體同電視台都有出現,人氣好勁
最紅唔敢講,但關注度一定係高咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞