點評:AOE世界盃賽 - 香港對瑞典 2v2

1001 回覆
218 Like 9 Dislike
可以種金,CLS
終於睇返到決賽

七盤四勝好緊湊
https://youtu.be/gDMP3L66_-w

新文明更新,試用
但無左品種
騎士 100血 2/2 10攻
騎兵 120血 2/2 12攻

好似又唔係好太多
印象中廿年前,d人玩一對一好小封牆封到而家咁靚
打快啲
Sheryl nome
ching sick ball

但我望 無分別bor 攻速
即係同有品種國 得2攻分別
私の歌を聴け!

品種 150f 100g 50秒
勃艮地嘅騎兵就 150f 150g 100秒
即係畀多 50g 50秒 換2攻

不過可以比人地快好多上遊俠
升完帝已經可以即撳,又要平一半

捉到對手未升得切呢個時機嚟打一波都抵屌嘅
再拖長啲就屌唔住了
以前最多封下d明顯位,大家封快一兩隊矛槍係不同位置走出走入
而家個個都封到長城咁,的確係進步,但又唔明以前點解冇人咁做
貞德campaign嘅勃艮地有冇轉到文明?
因為以前無shift queue, 變左你好多時候要keep住隻scout郁, 同埋指揮自己villager去做唔同task, 而家你可以shift queue, 多左時間做其他野, eg walling
以前封快槍矛,宜家有肉馬,走動範圍較大,唔可以只封明顯位。加上封快嘅人多咗,應對方式有改動都合理
之後係唔係要有世界大賽先再有比賽講解?
旁述得果D比賽好刺激所以想睇多D
等新年 新DLC特價 窮撚冇半價唔買
多謝支持,遲下會出返d排名賽片,唔同積分都會出下

呢個男人其實係邊個黎
The lord Daut a.k.a. Daut‘s castle
點解要key 佢個樣去castle 度?
因為佢之前成日起到9x%castle比人攻,最後起唔成。所以整左Daut‘s castle mod
留名睇
多謝支持
你有無出決賽場片?想睇下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞