90後的裸辭程式交易

256 回覆
71 Like 199 Dislike
樓主我信你架
快d 貼真倉出來啦.....
幾勁
用普通平均線做指標?
睇過去無意思
由呢一刻開始你live 公開所有操作
一個月後睇吓回報再講啦

做唔到既 根本無討論價值
幾年前祼辭變左7年前開始trade緊
當你90年出世 呢家30歲
開發一年之後去做trading
30-1-7 = 22歲祼辭
22歲岩岩大學畢業 辭咩撚野呀?

7年裏面年年profit都一撚樣膁左D錢去哂邊?
固定本金?膁左全部拎哂出黎咁ON9?

編故仔都努力少少啦 大家chok你兩野咩馬腳都出哂黎
呢d result 唔難整
用兩條平均線 + optimization 都做到
問題係落到場多數爆MDD
你真系我心入面條蟲丫
不嬲都trade緊, 可以live
都話幾年前辭職先開始學

我都諗過學 不過一頭霧水搞唔掂 唔知邊到開始學起好
你咪YouTube , twitch 開囉
做左先講
下下round up到50又幾有趣
搞緊
有心想做,live幾個月到半年比人睇,堅掂自然有人埋來
就甘要整d"result"出黎係唔難既,用heisin ashi,zig zag呢d做個backtest,個result profit多1倍,mdd細一半都得tim
不過你話就甘2條平均線+optimazation 就真係唔得啦,至少我唔得
我本身都無programme底,multicharts 用easy language 其實都易上手。
我一開始係玩metastock先, d code仲簡單直接。不過連接唔FRIENDLY棄用左,砍掉重練
無平均線同任何一種指標呀,9寫炒埋一碟
有冇 sharpe ratio果頁 同埋 證券行 record 先
冇既全都是9 up
25萬本但short 緊16張期
利申有玩開
真系玩開, 識睇, 你點玩法?
大期25萬預埋mdd buffer, 細期再細d
有sharp ratio都是9 up
2樣都有就唔係
樓主賺夠 要比連登仔一齊賺
咪撚再拎multicharts mt4呢啲小朋友玩具出嚟話係程式交易

你煮完杯麵會唔會話自己係廚師呀
咁多頁證券行statement都冇張
水鳩人俾返少少誠意出黎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞