[viu]韓劇 哲仁王后

1001 回覆
69 Like 8 Dislike
mama本身已經算大cast了

2017年9月,申惠善於KBS 2TV週末連續劇《我的黃金光輝人生》中首次擔綱第一女主角,該劇不斷刷新收視率新高,韓國全國收視率最高達到四成,她也因此拿下了2017年12月份電視劇演員品牌價值指數榜首。申惠善憑藉該劇獲得2017年KBS演技大賞長篇電視劇女子優秀演技獎以及2018年APAN STAR AWARDS長篇電視劇最優秀女子演技獎,並入圍第54屆百想藝術大賞。[4][5]

2018年,其主演的《雖然30但仍17》,在月火劇同檔迷你劇中,連續蟬聯全時段收視冠軍。於2018年SBS演技大賞月火劇部門,獲得女子最優秀演技獎。(2018年SBS演技大賞由申東燁、申惠善、李帝勛擔任主持人)。
其實都係係韓國都無咩人唔識佢
正常,狗血家庭劇幫佢打開左知名度,成功由無名成期變成走花路
佢套光輝人生(雖然我覺得1D都唔光輝)
真係令到個個阿豬媽都識佢
真係咁好睇
係咪好嘔血
本來 黃金人生唔係MaMa做女一,而係Uie做女一,MaMa做女二。Uie 推劇,可能因為朴施厚之前單醜聞同埋佢收到其他劇本(Manhole)。MaMa就同黃金人生導演自薦自己做女主
如果你係鍾意申惠善你應該會睇到想打爆個MOM佢...
BTW 真係順睇演技...
但如果唔係mama做女1 都好難有咁高收視
咁我明咩意思
佢做有錢女個part好睇,造型又靚
但真係比佢威唔過10集
金子出來個D都係差唔多劇本,但人地都起碼威足半套劇..
BTW韓國人真係鍾意D狗血劇多..
PS: 想睇多D mama著D靚杉阿
蘇編d劇一向收視高,雖然老套
最搞笑係佢同朴施厚拎左best CP獎
但朴施厚好似係台到話佢地都無正式成為CP都有獎拎

依一對其實都幾襯
可能MaMa個樣偏向成熟,同大12年嘅朴施厚都有couple 感
咁朴施厚個樣都唔太似40既
BTW其實佢同L都少似姊弟戀
其實個樣唔似89
洪燕好靚啊
其實可以自薦架咩
Uie都係成日拍老奶奶劇
應該可以掛,反正原本的女主自己推劇,自己爭取機會做女一上位都好合理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞