到底sweet home點解排行第一

24 回覆
47 Like 15 Dislike
成套戲嘅角色設定性格錯撚晒
加上一對阻膠道德智障角色
睇到好撚火滾

就講主角先
明明又話自殺 突然間又會唔想死
係唔想死嘅程度去到可以抑制詛咒
全世界得幾個做到嗰種程度

之後明明自己屋企人全家死晒都係諗住遺產
咁自私自利嘅人又會突然間犧牲自己走去救小朋友

加埋一班可有可無嘅角色

去到末世仲諗住要賺錢霸住間商店叫人去買
個班人又孤寒到幾蚊雞都唔拎出嚟要同佢嘈

明明又話上唔到網 個阿媽又突然間可以收到個女GPS知道佢喺出邊 之後個女又可以喺充滿怪物嘅地方一個人生存 完全無匿埋喺條大直路度跑返屋企

怪物設定又話殺唔死 成個頭甩咗都可以繼續生存
但係後期普普通通打一下隻怪就會死

個輪椅佬見到怪物BB就唔忍心殺?
仆街你喺末世死咗咁多人突然間咁撚大愛?

完全連背景設定都忘記埋
成套戲都係為咗推動劇情係咁就咁

不服來辯
同作者下
不肖子好睇太多 唔明點解唔劇集化
反而劇集化sweet home
sweet home漫畫都好悶 仲爛尾
大把好戲
eg. 后翼棄兵
睇到第三集已經開始悶,但真係因為冇嘢睇
未睇過漫畫唔知
但係套劇真係完全錯得好撚緊要
又唔係冇資源去拍
啲視覺效果做得好好
但係角色對白完全冇落心機
重睇啦!上上下網講個醫生話如果生存去就要......
嗰下已經就上唔到網
唔好淨係負評 試吓講原因啦
似你冇睇多啲,咩不肖子,中間咪有解點解自殘點解咁憎佢屋企人。你重睇多次應該答到晒你想知嘅野
雖然憎恨屋企人
但係自私嘅性格會突然間改變成大愛犧牲?
完全冇任何徵兆轉變就去救個小朋友喎
番去重睇啦,係咪skip冇睇佢回憶嗰集
睇完今際之國覺得幾好睇
見人講sweethome 仲好睇所以先追
但去到第6集劇情推進真係有啲慢同牽強
你自己諗深啲 俾人欺凌咁憎恨人類
點解突然間變咗性格先?
唔好叫我去睇 你試吓答我
因為劇情需要

套野真係好垃圾
劇情多bug
全方位粗糙
劇情推進又慢
最搞笑係啲打手話咩頂住頭4集之後就好撚好睇
見到隔離post啲人係到吹奏
心諗係咪食開屎

oppa好型好靚仔=套劇好睇
主角本身性格係陽光大愛撚,之後比人欺凌到眾叛親離先變廢青。再屋企人死晒後想自殺
劇中見到小朋友就比怪物殺 大愛性格出番黎救佢哋。請問個問題係邊?

利申 睇晒 唔覺得好睇
因為係韓劇同大制作

將一班隊落一個處境
啲人無目的無方向好似行街咁
無舖排啲入住背景全部用 flash back 講返轉頭

個主角進擊的巨人咁又變又唔變唔知佢想點
未日唔係要逃生、殺怪物?

講故事舖排到咁都可以好睇?
《李屍朝鮮》好睇好多
我都係想睇高敏詩所以先繼續睇 ....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞