女子「日本城」偷$80腰果事敗擸利剪傷職員 被捕後發爛渣:我老公係差人

234 回覆
761 Like 11 Dislike

女子不斷指自己只是自衞而傷人,及後有警員持盾牌到場調查。

女子涉嫌偷走店內兩樽腰果及一支茶,共值$80。讀者提供
...
啟德晴朗商場周六傍晚發生一宗店舖盜竊案件,一名50歲女子被職員揭發偷走共值$80的兩樽腰果及一支樽裝茶後,竟然發爛從袋中取出利剪刺傷職員,熱心途人發現後上前制止。警方到場調查,女子竟聲稱自己的丈夫是警察,又破口大罵,反指被人襲擊才自衞傷人,最後涉嫌普通襲擊、藏有攻擊性武器及盜竊被捕。
事發於周六(26日)傍晚6時左右,一名50歲女子在晴朗商場內的日本城內偷兩樽腰果及一支茶,職員發現後立即出言喝止,又上前阻止她離開。現場消息指,涉事女子竟從袋內取出一把利剪,刺向職員,職員立即逃走,女子竟發難起腳踢向貨物,一名熱心男子上前將她箍住制止。警方到場調查,以涉嫌普通襲擊、藏有攻擊性武器及盜竊將女子拘捕,她報稱不適,口部受傷,另一名職員亦指頭痛,二人由救護車送往伊利沙伯醫院治理。
...
https://hk.appledaily.com/breaking/20201227/5LDJSMG2WFH5HLS5X2OWQEIMVI/
跟住會唔會用國安法拉個受傷店員?
後數呀嘛,識唔識規矩㗎
新治安
啟德晴朗
OK,
冇罪釋放。
依家撻朵係咪就會無事?
佢老公就咁拎就得, 唔係偷
後數
我老豆係李剛
叫老公嚟後數丫嘛
DLLM 唔㩒撚低佢嚟扑?
照保
你老公係邊位差人先,比個No.黎睇下幫唔幫到度你
暗示警察家屬可以隨便攞野走
死癲婆詆毁啲正義嘅警察
阿嬸 你老公唔係真係差人黎 係狗黎 真係會吠會嘈冤巴閉嗰啲
邊有偷野 阿sir 老婆攞野要比錢嫁咩

我爸是李剛
咪亂up 正義嘅警察根本並唔存在
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞