Half life Alyx 真係神作

98 回覆
19 Like 4 Dislike
玩左10分鐘已經好surprise
pick up not coffee 餵隻螢火蟲生物原來可以解鎖成就
無玩過而家VR既人 其實唔會明你驚喜啲咩
以過以前咩咩手機VR PSVR唔計數 太撚廢了
玩到後面有排你surprise
休息下又再玩過
Valve呢一個公司.
level design係最名好勁.

你有無玩過Portal都係同一間公司?
Portal 雖然場境大, 但佢有好多隱藏既tips幫助你通關.
我先講一個例子: 燈光
(佢唔需要好指名道姓, 話你要去邊.
人係迷路既時候, 渴望就係(火, 光源). 而且令到你自我解難有成功感, 咁先會繼續玩)

永不有3系列
每一個sceen都好似有秘密有組合咁,探索到停唔到手。
醫療站都型過人
講真我覺得今年goty係佢
始終呢門種類都係未普及化到, 好難拎goty,
無機會玩, 剩係睇walkthrought
佢算係vr類game嘅突破
呢隻之前啲VR game真係冇乜邊隻係好玩既
唔識數3
仲想等佢出晒half-life個故仔一次過打
睇黎要留比我個孫幫我完成
得部quest 冇電腦又玩唔到
我係用quest 1代+ link 玩。
電腦應該要求唔高,我估rtx 2060s~2070s應該就可以玩高畫質了。
想問下冇玩過以前啲half life玩呢隻會唔會差好遠?
心郁郁,但為咗一隻game買set VR又有啲糾結。
或者咁諗買左set VR 就可以睇vr av 會唔會無咁糾結
我之前主要玩hl pvp,劇情唔太了解。
無咩大關係,玩一陣都get到大致上個背景。
主要係玩個探險過程,好頂癮。
3呢
隨處都有資源 深蹲發崛資源

蟲蟲體液加血站

解謎

與object互動
人生第一次做仵作雙手搬屍先過到去個場景。。。
原來Netflix都有VR?咁真係想買,反正我部PC用緊3080唔驚推唔到。
Vr av真係vr最犀利嘅體驗 又清又sharp又立體
真係要親身玩 睇youtube係無用 唔會感受「立體感」

因為你個電腦mon手機mon喺平面黎 4k都無用 都係平面 只有親身玩先感受到畫面有「深度」
真立體
是VR很爽吧?
鍵盤滑鼠畀唔到呢種感覺你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞