其實點解返工其間去廁所都計人工?

41 回覆
3 Like 88 Dislike
好簡單一個答案
你係請人返工
唔係請人做奴隸
樓主返工返到傻咗好慘
好簡單
你要去廁所唔計人工
就要喺廁所整拍卡機
然後又要人再計多次人工
手續繁複,計算成本高

但係去廁所去幾耐?
兩分鐘?換算時新60咪即係2蚊鬆啲?
一日去兩次先4蚊
咁樣計,其實你去統計去幾耐廁所嘅成本,其實仲多過俾少咗嘅人工
即係好似一蚊交稅咁,收嗰一蚊嘅手續費係2蚊即係倒貼
咁倒不如閒番啖氣,唔好計,當係豪俾你算數
畀你做老細肯定無人想打你工
少少野都咁計較,唔會有員工為你賣命,你點對員工,d員工點樣對返你,員工係公司支柱,係幫你解決問題完成目標,唔係痾尿都要你管,你要搞到流失率高你公司永世都唔會進步,如果你下下計到咁盡你呢間公司都唔會頂得好耐
toilet 不嬲都係我辦公既地方
點解唔得啊,D同事返工時間係雜物房屌埋閪都有糧出,何況去廁所
你想計人有冇做野 定stay左係office area幾耐
要做野手機都做到
定你以為係office冇得鳩hea?
我以前有個同事 一日三次 一次半個鐘
見樓主個腦漏咗喺廁所,入去幫手搵返係公事(好似係

唔小心沖走埋
咁點解黑警有糧出
99.999%時間都同維持治安無關
如果時薪計可以
無問題
如果員工搭車返黎都當工時咪唔好計廁所時間囉

一睇就知假膠引戰
去廁所要拍卡
啱,眨眼嗰零點幾秒都應該逐下計番
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞