移民台灣審查趨嚴格 台移民公司:非港生年長港人入籍難

919 回覆
462 Like 5 Dislike
非港出生冇得移民
可以疊埋心水
生生世世做大灣區人了
嚟得就緊係為咗拎身分移民,況且真係有拎150萬出嚟,何來假投資真移民?
成日話支持香港但係轉個頭就收緊要求
台灣暗中阻擋大陸出生、年紀大和低學歷港人移民申請

藍絲廢老特性
正常啦大陸仔扮香港人
去台灣都係因為係講中文嘅地方同地理位置近香港o者,你估你真係有寶咩寶島.
舊時好多人老母臨生仔返大陸休養
害死仔女
審查是為杜絕「假投資真移民」情形

我跟足要求俾足錢點解會假投資
想要錢唔要人

stand with hk(錢)
仲要收緊哂要求,選舉嗰陣就話全力支持港人,選舉後就收緊要求,拎150萬出嚟就話假投資真移民,大佬呀拎咁多錢出嚟緊係為咗移民啦,唔通真係想做生意咩,根本就唔想收香港人,而家英加澳都放寛得台收緊,人哋又唔使先拎150萬出嚟先

講真話預咗比菜粉屌
其實有移民公司幫人搞唔使真係拎150萬出嚟
會幫人做場戲扮開公司請幾個伙記
埋單60萬有找
都唔係秘密
事實上台灣營商環境好差
你打真軍拎150萬出嚟做生意
隨時蝕到200萬離場
過去投資客係好容易走

搵專家買一份假計劃書
制度話要投資百萬就篤101萬落去
去到的生意內容唔跟計劃書都有

華人同香港人玩呢手好絕,一過左門檻就摺公當地員工即炒
樓上講的開埋財記的移民公司其實大把
所以未來只會更難,成日諗住最後一刻走就會奶野
銀髮手足
正常啦 唔通俾藍絲 中共間諜入台
初頭都多謝台灣撐
但愈來愈唔對路台灣口交部
俾150萬出黎唔係為移民唔通為興趣咩,白紙黑字跟足要求但屌柒香港人
2個月落黎香港都冇用
支那出生紙真係含得
之前去聽講座. 30萬頭搞掂.
間嘢上過蘋果
根本當香港人condom
人哋話撐你有話要攬你咩?!
人地梗係要後生仔,唔通俾班藍屍廢老過去搞搞震咩,咁愛國咪等大陸武統左先過去囉
人地識篩選移民,唔通好似香港咁乜狗屎垃圾支那狗都收咩

剩係踢走支那扮港人已經德政啦
我識3個都係咁.
娶支那老婆, 話香港私家醫院貴. 喺大陸生.
娶得支那老婆, 住私家幾皮嘢都冇既. 真係冇腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞