有無人知謝曬皮FB俾人偷咗單嘢?

18 回覆
1 Like 8 Dislike
尋日見到謝曬皮個Page有個英文post,個admin話佢買咗依個account番嚟,個賣家呃佢依個account無人經營,講到懶委屈咁,但就話What’s done is done咁,叫人繼續follow,樓下comment梗係喪屌佢還番個account俾謝曬皮。
今日我再上去睇,最新個post得番2019年換頭像
謝曬皮係IG都無交代件事點,俾著我真係會勁傷心,經營咗咁耐嘅Fb page咁就俾人攞咗

無人知咪你講囉
Fb又好似唔理咁 其實仲有咩方法
如果條友講嘅野係真
個買家真係有比錢買佢都係受害者喎
真係咁撚戇鳩就抵佢死啦
keep住有post點會無人經營
唔識中文都識睇timestamp啦

我就覺得條友唔係買account 純粹偷
Noted.
謝曬皮有喺ig story講俾人偷晒成個acct,信用卡被盜用碌咗一萬蚊,宜家轉咗去MeWe
佢開咗MeWe講,但可能唔會長用

https://mewe.com/join/謝曬皮
估係扮受害者
好心比番人啦
見到有人報導
https://www.facebook.com/StartChing/posts/200977148311307| 【#StartChingNews】
「謝曬皮」FB帳號被盗兼轉手,買家貼狗相求粉絲留低
世事無奇不有,大家有否想過一覺醒來,一個經營多年的Facebook粉絲專頁可以再也登入不了,更可怕的是專頁被極速「轉手」,賊人更涉嫌透過Facebook page盗用信用卡,以約一萬元購物,本土KOL兼畫家「謝曬皮」正是今次事件的主角,其粉絲專頁在 3日前被盗,專頁有逾15萬人追蹤。

其後,謝曬皮於MeWe 及 IG story 指自己 Facebook專頁被盗,然而奇怪的是,今日下午約2時,有買家在謝曬皮專頁現身,貼上一張樣子可憐的小狗照片,指自己向他人購買粉絲專頁時,不知道專頁是偷來的,更聲稱對方向他說「這是他們的專頁,他們沒有時間繼續管理。」令他以為是管理員自願出售專頁,他自己也是被騙的受害者,最後更請求謝曬皮的專頁粉絲留下來,繼續支持他,全文如下:

有網民怒插:「還page咪得囉。扮咩死狗呢? 知道係不法途徑取得嘅仲瀨死? 」大批粉絲也留言批評發文者,其後,畫家朋友「阿塗」指謝曬皮正處理事件,呼籲大家暫時不要取消讚好FB專頁,但可以到Instagram及 Mewe追蹤以示支持。
目前謝曬皮Facebook專頁已「死Link」,畫面上顯示:「此連結可能損壞,或是該網頁已被移除。請確認你要打開的連結是否正確。」

StartChing記者正向謝曬皮了解事件,暫未獲回覆。
揾到個網台因為呢件事專訪咗 謝曬皮
https://www.youtube.com/watch?v=3lOFjWVzkf4&ab_channel=PassionTimeshk
收皮啦屌你老母
其實佢問facebook就可以拎返
佢之前有落過ads,有晒資料
朱西伯格條team見你比過錢拿拿聲幫你搞tim
爭啲唔記得謝曬皮係熱狗
仲要食麥記
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞