[正視覺] 啲fake new media講到侵今次表現有幾差係fake new來

20 回覆
7 Like 7 Dislike
雖然侵係克林頓以來第一個popular vote輸住贏->四年後再雙輸嘅總統
但係連輸兩次之餘, 其實佢個退步比數唔係比前人差
好似奧巴馬(即係奧巴鹿/黑鹿/力架馬哈哈哈哈哈哈)咁, 二00八年popular vote贏7%, 四年後贏4%, 四年間退步咗3%
侵侵二0一六年輸2%, 今年輸4.5%, 四年間只係退步咗2.5%(= 3%-0.5%)
總而言之, 侵侵係少數輸完一半之後全輸嘅美國總統候選人, 但係佢今次輸嘅地步, 係唔比贏兩次嘅一般美國總統第二次贏嘅比數縮細地步
唔好再畀fake new帶風尚
備註:
1. 收左膠皮大數據科學分析:

2. 美國朋友心得
你張 pi chart 有啲深奧,要花啲時間理解
克林頓連任喎
由大數據看侵侵會戰勝歸來

佢應該有500萬真票
可能敗登真人票數連侵侵10份之1都冇
樓主一野秒晒啲左媒
高質分析 push
又黎
左膠: 我吾知 我到吾睇
news
最感動嘅係而家喺海外基地日日內戰打到屍橫遍野嗰班CIA定美軍終於可以成身血咁攬住部唔知咩server返歸跟住侵爸爸袁爸爸同港民兵proud men就會列隊奏住國歌迎接佢地..😢
唔明
你英文串錯
ok thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞