[10月經典回歸] 寒蟬鳴泣之時 業 (27) 咪啪又立flag

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
又係補番新人翻嚟報告
完咗皆殺篇 差最後一章聽日睇

睇到一言難盡 果然係冇得推理
但都仲有位未諗通
所有之前死既人都係三四主謀?
悟史係比人抹殺咗定另有內情 呢part有古怪?
同埋崇殺篇果度 圭一係殺咗叔父
但條屍又去撚咗邊 三四咁得閒幫佢執埋?
係咪廢事佢阻住計劃進行

定係睇埋就知 唔可能估到

話說所有世界線入面 只要叔父冇翻嚟
係咪就等於對狗男女比禮奈冧咗
但禮奈冧人 = BE 所以一定要叔父翻嚟
所以主角群要通關一定要
1. 救沙都子(前置任)
2. 破解陰謀
個設定好撚惡意好撚煩
開始理解到點解詩音想殺沙都子

我屌 本來以為係恐怖番
原來寒蟬都係熱血治愈既
叔父條屍果度最後都唔會再提架啦
但有得解架
提示係罪滅篇會解比你
叔父唔一定返黎
鬼隱篇綿流篇都冇出現過
鐵平今次醒咗 唔留表面傷痕屌佢老母
聽到鐵平比聲已經夠虐
咩比聲
把聲

最盡都係哩3隻
條屍喺魅音搵人幫手處理咗
之後為咗幫k1製造不在場證據就叫所有人一齊話佢地見過K1喺綿流祭

Btw寒蟬不嬲都係熱血友情番
鬼隱圭一中左confuse nerf tk
綿流Main party miss左收詩音做member既sidequest搞到詩音做左敵方陣營
祟殺圭一中左berserk nerf,沙都子confuse nerf tk圭一
罪滅禮奈berserk nerf tk
明明成套係一班朋友努力打魔王既rpg風故事
結果K1 痴左以為自己真係無殺過人
全世界都係drama queen
係我都會癡撚咗線
都係魅音既錯黎
相信友情嘅力量就冇事
今次應該係羽入去咗幫沙都子 仲要係醒目嘅羽入 分分鐘識用時停
隨時禮奈本來唔發作 都比佢係耳邊講到癲如果羽入消失咗 佢無理由聽到御社神把聲
祟騙第一集skip左佢黑化真係好可疑
冇羽入叫禮奈返黎咁究竟點解佢會返黎
禮奈聽到佢召喚都肯定佢仲係到 佢條搞屎棍又搞事好d諗就當好羽入消失咗 得返壞羽入 今次嘅對手就係神
就係從來冇講過禮奈聽到佢
你諗下
鬼騙又冇左柴刀果幕
佢今季冇講過自己聽過御社神
佢做K1世界個時唔係話自己已經受到御社神作崇咩姐係羽入已經叫咗佢
又好似係發作果下
如果係咁 佢地根本無勝算除非有奇蹟
咁果個係邊個黎
其實咁計,無左羽入K1都未必會返尼啦
K1 返尼個前提係前原老爸見到羽入同咪趴係度玩,然後想佢個仔可以交到差唔多年紀既朋友嘛
又未必
可能見到咪啪一個都會搬過黎
個度我都覺得好可疑
但我諗唔到skip 左個段既意思係點解
御社神唔存在?
禮奈自控力好左?無咁信神?
禮奈有記憶?
個段發作唔重要?(無可能掛)
暗示今季重點唔係作崇?

諗到r爆頸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞